Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye 5 bin TL ikramiye ödemelerine dair açıklama

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sona erdi. Emekliler Kabine Toplantısı sonrası yapılacak açıklamaya odaklanmışken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikramiye ödemelerine ilişkin tarih duyurusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye 5 bin TL ikramiye ödemelerine dair açıklama

Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı 31 Ekim tarihinde sona erdi. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçti ve açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda açıkladığı emekliye 5 bin liralık ikramiye ödemesine de değindi.

'Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz' şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere yapılacak olan 5 bin lira tutarındaki tek seferlik ödeme için açıklamalarda bulundu.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ ÖDENMEYE BAŞLIYOR

Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel olarak emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere yapılacak olan ikramiye ödemelerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödemelerin tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Emeklilerimize yapacağımız 5 bin lira tutarındaki bir defaya mahsus ödemeyle ilgili süreç tamamlanmak üzere. Meclisimizin onayını aldık. Emeklilerimize ödemelerini önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğiz. İster emekli, ister kamu görevlisi, işçi olsun, ücretli çalışanların hiçbirini enflasyona ezdirmeyeceğimizi bilmenizi istiyorum.'' ifadelerine yer verdi.

Bu çerçevede ikramiye ödemesi almaya hak kazanan emekliler için sürecin tamamlandığı bildirilirken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) onay alındığı bildirildi. Önümüzdeki haftalarda emeklilere ikramiye ödemesi yapılacağı bildirilirken kasım ayı içerisinde bu ödemelerin tamamlanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER