Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde! 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Kabine Toplantısının sona ererken Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere ikramiye müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde! 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısının sona ermesi ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçerek son dakika açıklamalarda bulundu. Kabine Toplantısının ana gündem maddelerinden birinin emekli aylıklarına yapılacak maaş zammı olması beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikramiye müjdesi geldi.

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi emeklilerimize açıklayacağız" demişti. Beklenen açıklama an itibariyle geldi.

EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE ÖDENECEK

Kabine Toplantısının ardından emekliler için açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak zincir marketlere seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafımızı, işletmelerimizi yapacakları indirimlerle enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz.'' dedi. ''Milletimize verdiğimiz çalışan ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için bugüne kadar pek çok düzenleme yaptık.

65243c5486b2442ca816ed5f.webp

Enflasyonun hala yüksek seyretmesinin bizim bu çabalarımızı sekteye uğrattığımızın farkındayız.'' ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Emeklilerimizin çektiği sıkıntıları biliyorum. Kabine toplantımızda yaptığımız değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi yapmayı kararlaştırdık. Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır.'' dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINA YILBAŞINDA DÜZENLEME GELECEK

''Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimi ile paylaşma ilkemizi doğalgazdan, emekli maaşlarına kadar hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.'' değerlendirmesinde bulundu. Söz konusu düzenleme ile ilgili açıklamaların da aralık ayında gündeme gelmesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER