Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere 4.269 TL seyyanen zam müjdesi! 7500 TL alan BAĞKUR SSK emekli maaşı ne kadar oldu?

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan beklendiği üzere emekli maaşına ek zam müjdesi verdi. Refah payı beklenen emekli maaşlarına seyyanen zam müjdesi geldi. İşte en düşük emekli maaşı ve yeni zamlı SSK BAĞKUR emekli aylığı Ocak 2024 tablosu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere 4.269 TL seyyanen zam müjdesi! 7500 TL alan BAĞKUR SSK emekli maaşı ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere 4.269 TL seyyanen zam müjdesi! 7500 TL alan BAĞKUR SSK emekli maaşı ne kadar oldu? Emeklilerin yaklaşık 2 haftadır beklemiş olduğu ek zam müjdesi sonunda geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonların beklemiş olduğu kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleşti.

Bugün saat 14:00 itibari ile başlayan kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşması için saat 18:30 itibariyle kameraların karşısına geçmişti. Konuşmasının ilk bölümünü terörle mücadele ve ekonomik gelişmelere ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda ise emeklilere beklendiği üzere ek zam müjdesi verdi. İşte o açıklama ve emekli maaşı düzenlemesi!

EMEKLİLERE OCAK 2024 MAAŞ ZAMMI İÇİN SEYYANEN ZAM MÜJDESİ! EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yapmış olduğu konuşmasında “İnsanımızın refah düzeyini yükselmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz. Geçen yılın son aylarındaki yaptığımız hesaplarla 16 milyon emekliye 5'er bin lira ödeme gerçekleştirdik. Çalışan emekliler de ödemelerini aldı. Emeklilerimizi darda bırakmıyoruz, emeklilerimizin arasındaki artışı yakınlaştıracak adım artıyoruz. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz için ilave yüzde 5 artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Temmuz ayında emeklilerimizin hepsi aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz” diyerek milyonlarca emekliye ek zam müjdesi vermiş oldu.

7500 TL ALAN BAĞKUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU 2024, EMEKLİ KÖK MAAŞ SORGULAMA 4A 4B SSK ZAMLI EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Kök maaş hesabı üzerinden en düşük emekli aylığı 10.000 TL seviyesine yükseltilirken böylelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emekliye 4.269 TL seyyanen zam müjdesi verilmiş oldu.

En düşük emekli aylığı 10 bin TL olurken,

7500 TL alan SSK BAĞKUR emekli maaşı 10 bin 695 TL seviyesine yükseltilmiş oldu.

8000 TL alan SSK BAĞKUR emekli maaşı 11 bin 408 TL,

10.000 TL alan SSK BAĞKUR emekli maaşı ise 14.260 TL oldu.

Emekliler maaş zammının yetişmemesi durumunda ek zamdan oluşan yüzde 5'lik fark maaş farkı olarak Şubat ayında alacaklar.

SONRAKİ HABER