Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken TL yorumu! Süreç sona gelmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi ile ilgili olarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarındaki TL yorumu ise dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken TL yorumu! Süreç sona gelmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir dönüşü gündemdeki soruları yanıtladı. Ekonomi ile ilgili de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Lirası (TL) hakkında dikkati çeken bir yorum yaparken süreçle ilgili bilgiler verdi.

Enflasyon yükselişi ile ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TL'nin değer kabındaki sürecin bittiğine işaret etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EKONOMİK DEĞERLENDİRMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi ile ilgili olarak "Bizim uyguladığımız dezenflasyon programı çok büyük ihtimalle Lira’da reel olarak bir değerlemeye sebep olabilir. Yani Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

manset-gorseli-40.png

DİKKAT ÇEKEN TÜRK LİRASI YORUMU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Lirası'nın değer kaybı ile ilgili sürece işaret ederek "Bizim uyguladığımız dezenflasyon programı çok büyük ihtimalle Lira’da reel olarak bir değerlemeye sebep olabilir. Yani Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir.'' dedi. Konuyla ilgili olarak TL'nin değer kazanma ihtimalinin yüksek olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Özetle Türk Lirası’nın reel olarak değer kazanma ihtimali yüksektir. Onun için önümüzdeki dönemde biz uyguladığımız sağlıklı politikalar ve yapısal reformlarla yatırımcı güvenini kazanacağız, halen de kazanıyoruz. Bu güven fon akışını tetikleyecek. Fon akışı Lira’da reel değerlemeye sebep olacak. Bu da dezenflasyonu hızlandıracak, büyümenin aşağı yönlü risklerini sınırlayacak. Neticede hem makul düzeyde büyüyeceğiz, hem enflasyon düşecek bu koşullarda. Yani faziletli bir döngüye gireceğiz inşallah." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER