Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkiyi verdi! Emekli maaşları yeniden hesaplanıyor

Yaklaşık 10 milyona yakın emekli artan fiyatların ardından emekli maaşına gelen yüzde 25 zam oranından memnun olmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkiyi verdi! Emekli maaşları yeniden hesaplanıyor

Emekli maaşlarına geçtiğimiz günlerde 6 aylık enflasyon oranı yansıtılarak yüzde 25 zam gelmişti. Milyonlarca emekli yüzde 25'lik maaş zammından memnun olmazken yaşanan ekonomik gelişmelerin ardından emekli maaşları ile ilgili talimat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Yaklaşık 10 milyona yakın emekli artan fiyatların ardından emekli maaşına gelen yüzde 25 zam oranından memnun olmadı. Emeklinin ekonomik yükünü azaltamayan emekli zammı için start verilirken konuyla ilgili dikkat çeken açıklama AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'dan geldi.

EMEKLİ MAAŞLARI YÜKSELECEK Mİ?

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım geçtiğimiz gün canlı yayında milyonlarca emekliyi heyecanlandıran umut dolu ifadeler kullandı. Emekli maaşlarında düzenlemeye gidileceğini ve bunun için Meclis'in açılmasının beklendiğini ifade eden Binali Yıldırım emekli maaşlarında hesapların yeniden yapılacağını ifade etmiş oldu.

1 Ekim tarihinde açılacak olan Meclis'te görüşülecek ilk konunun maaş zamları ile ilgili olduğu ifade edildi. Emekli maaşlarına ilişkin açıklamada bulunan Binali Yıldırım "Emekli maaşlarını 2 bin 500'den 7 bin 500'e kadar çıkarmış olsak da yüksek enflasyon karşısında yetersi kaldı. En düşük memur maaşı 2 katına çıktı, asgari ücret 11 bin 400 TL oldu. Burada en düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımız zayıf kaldı.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Tüm emeklileri ilgilendiren ciddi bir iyileştirmenin söz konusu olduğunu belirten Binali Yıldırım “Cumhurbaşkanımız Erdoğan da ipuçlarını verdi. Benim edindiğim bilgilere göre de Meclis açılır açılmaz özellikle emekliler için 7 bin 500 TL alanlar başta olmak üzere bütün emeklilerle ilgili ciddi bir iyileştirme yapılacak." dedi.

SONRAKİ HABER