Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarında düzenleme için talimatı verdi!

Milyonlarca emekli Temmuz ayında almış oldukları yüzde 25 zamdan yana memnun olmazken geçim sıkıntısı şikayetleri artan emekliler için harekete geçilmesi yönünde talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarında düzenleme için talimatı verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşları ile ilgili talimat verdi. Milyonlarca emekli Temmuz ayında almış oldukları yüzde 25 zamdan yana memnun olmazken geçim sıkıntısı şikayetleri artan emekliler için harekete geçilmesi yönünde talimat verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli aylıklarında iyileştirme talebi ile ilgili önemli noktalara değinirken "Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmayız. Tüm imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağız" dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN KOLLAR SIVANDI!

Alım gücünün düşmesi, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi vatandaşları oldukça etkilerken özellikle de emekli kesimi Temmuz ayında aylıklarına uygulanan yüzde 25 zamdan memnun kalmamış ve ek zam talebinde bulunmuştu.

Bakan Işıkhan emekli aylıklarıyla ilgili bugün ki açıklamasında "Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum." dedi.

EKİM AYINI İŞARET ETTİ!

Bir vatandaş geçtiğimiz günlerde Çorum'a giden Bakan Işıkhan'a emekli sorunlarını dile getirmişti. Işıkhan ise, "Çok rahat olun, lütfen. Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz, inşallah…" meclisin açılacağı Ekim ayını işaret etmişti.

SONRAKİ HABER