Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammıyla ilgili konuştu! Elini taşın altına koyduğumuzu gösterdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortak Paylaşım Forumu'nda konuşurken asgari ücret zammına ilişkin de bir takım açıklamalarda bulundu. Elini taşın altına koyduklarından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca TİSK'e de teşekkürlerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammıyla ilgili konuştu! Elini taşın altına koyduğumuzu gösterdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralık ayının son haftasında açıklanan 2024 yılı asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortak Paylaşım Forumu'nda açıklamalarda bulunduğu sırada asgari ücret zammına dair yaptığı açıklamada Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'na (TİSK) da teşekkürlerini sundu.

Ortak Paylaşım Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİSK hakkında yaptığı açıklamada ‘’TİSK 60 yılı aşan tarihi boyunca ülkemizdeki işverenlerin temsilcisi olarak önemli bir görev icra ediyor. Konfederasyon kamu, işçi ve işverenden oluşan çalışma hayatımızın üç ana aktöründen biridir.'' diyerek ekonomimizin lokomotifleri arasında yer aldığını belirtti.

‘’TİSK MENSUPLARINA TEŞKKÜRLERİMİ BORÇ BİLİRİM''

Yerel ve uluslararası pek çok platformda işverenlerin hakkını, hukukunu ve menfaatlerini koruyan TİSK'in çalışma barışının temininde kilit roller üstlendiğinden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘'Sizlerin şahsında TİSK üyelerinin her birini yatırım yaparak, istihdam sağlayarak, üreterek, ihraç ederek Türkiye'nin kalkınma mücadelesine destek olan işverenlerimizin tamamını canı gönülden tebrik ediyorum. Yine bu vesileyle yaklaşık 256 milyar dolara ulaşarak rekor kırdığımız 2023 yılı ihracatımıza katkı veren TİSK mensuplarına teşekkürlerimi borç biliyorum.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammıyla ilgili konuştu! Elini taşın altına koyduğumuzu gösterdik - Resim : 2

TİSK'in asgari ücret müzakerelerinde yapıcı bir tavır sergilediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Görüşmeler çalışmalarımızın ve işverenlerimizin ihtiyaçları çerçevesinde ülkemizin şartları dikkate alınarak rasyonel bir çerçevede yürütüldü.Yüzde 49 artışla 17 bin 2 lira olarak belirlenen 2024 yılı asgari ücretinin çalışanlarımızla birlikte tüm işverenlerimize de hayırlı olmasını diliyorum. Asgari ücretten damga vergisini kaldırmıştık. Prim desteğini de 500 liradan 700 liraya çıkararak elini taşın altına koyduğumuzu gösterdik.Her bir yatırımcımıza destek olmaz asli görevimizdir.'' dedi. Yeni asgari ücretin Türk milletine hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret konusundaki açıklamalarını sonlandırdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER