Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurularında yaş sınırı nedir?

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde vadettiği faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL evlilik kredisi ile ilgili beklenen açıklama yapıldı. Kabine Toplantısının ardından evlilik kredisinin detayları merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurularında yaş sınırı nedir?

Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda evlenecek çiftlere faizsiz 150 bin lira kredi verileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu vaadinin detayları merak ediliyordu.

26 Eylül Salı 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından beklenen açıklama geldi. Uzun bir süredir merakla araştırılan evlilik kredisi ile ilgili açıklamaya yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli 150 bin liralık evlilik kredisi hakkında evlenecek çiftler için gelişmeleri aktardı.

EVLİLİK KREDİSİ HAKKINDA DETAYLAR BELLİ OLDU MU?

Evlenecek olan pek çok çift, ''Evlilik kredisi şartları nedir, başvuru için yaş sınırı var mı?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan "Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık" açıklamasına yer verirken evlilik kredisi veren bankalar da merak konusu oldu.

EVLİLİK KREDİSİNİ HANGİ BANKA VERECEK?

Evlilik kredisinin hangi banka aracılığı ile alınabileceği merak konusu olurken Aile ve Gençlik Bankası' üzerinden bu kredinin sağlanacağı açıklandı. Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulumu ile ilgili olarak da kanun teklifi hazırlanacağını, bu teklifi de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız. Öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek ve sonrasında yaygınlaştıracağız.'' dedi.

ekran-goruntusu-2023-09-27-135212.png

''Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacağız.'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Aile ve Gençlik Bankası bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız'' ifadelerine yer verdi. Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili olarak konunun TBMM'nin açılması ile beraber yeniden gündeme gelmesi planlanıyor.

EVLİLİK KREDİSİNDE YAŞ SINIRI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz evlilik kredisinin hangi yaş aralığını hangi şartlarla kapsayacağını da henüz açıklamadı. Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada yalnızca ''Genç depremzedelerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacak bu önemli projemizin de hayırlı olmasını diliyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, pilot projenin deprem bölgesinde başlayacağını bildirerek detayların da TBMM'nin açılması ile gündeme geleceğine işaret etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER