Cumhurbaşkanı açıkladı! Emekliye Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak, kaç TL oldu?

4 Haziran 2024 tarihli kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yapmış olduğu ulusa sesleniş konuşması ile emekliye ikramiye zammı ve Kurban Bayramı ikramiyesinin yatacağı tarih hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı açıkladı! Emekliye Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak, kaç TL oldu?

Milyonların beklemiş olduğu 4 Haziran tarihli Kabine toplantısı sona erdi. Kabine toplantısının sona ermesinin ardından kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları kamuoyuna ulusa sesleniş konuşması ile açıkladı.

Kurban Bayramı öncesi son kabine toplantısı olması nedeniyle milyonlarca emekli söz konusu toplantıyı bekliyordu. Emekliler sürpiz bir ikramiye zammı açıklaması beklerken ne yazık ki beklenen müjde gelmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ikramiye ödemelerini 3 bin TL olarak gerçekleştireceklerini açıklarken ikramiye tarihini duyurdu.

EMEKLİYE KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK 2024?

Kurban Bayramı ikramiyesi hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Çalışanı, emekliyi, asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeme konusunda bugüne kadar taviz vermeden çalıştık. 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile asgari ücrete yüzde 49 zam yaparak 17 bin 2 liraya çıkardık.

Memurlarımızın maaşını söz verdiğimiz üzere Ocak 2024 itibariyle 33 bin liraya çıkardık. 7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri ile 11 hizmet kolunda mutabakat sağladık. En düşük emekli aylığını 10 bin liraya çıkardık.

Ekim ayında emeklilerimizin tamamına bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödedik. Ramazan Bayramı ikramiyesini 3 bin liraya çıkardık. Emeklilerimizin Kurban Bayramı ikramiyesini 10 -14 Haziran tarihleri arasında yatıracağız. " diyerek söz konusu tarihi Kurban Bayramı öncesi olarak ilan etti.

EMEKLİ MAAŞI KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ YATACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye kurban bayramı ikramiyesi için ödeme tarihini duyururken emekli maaşı ödemeleri için herhangi bir açıklama yapmadı. 10 Haziran tarihi itibariye emekli maaşlarının erken yatıp yatmayacağına dair resmi açıklama yapılması bekleniyor.

SONRAKİ HABER