Çocuğu okula giden Ankaralı ailelere devlet desteği geldi! Hesaplara 3510 TL ödeniyor

Ülkemizde okulların açılmasına sayılı günler kala devlet destekleri de merak edilmeye başlandı. Okulların açılacak olması ile birlikte hükümet tarafından çocuklu aileler için yeni bir açıklama gelirken destek ödemesinin miktarı da açıklandı.

Çocuğu okula giden Ankaralı ailelere devlet desteği geldi! Hesaplara 3510 TL ödeniyor

Çocuğu okula giden Ankaralı ailelere devlet desteği geldi! Hesaplara 3510 TL ödeniyor - Türkiye'de haziran ayında tatile giren okullarda uyum haftası 4 Eylül Pazartesi 2023 tarihinde başladı. Okullarda uyum haftasının başlaması ile birlikte devlet destekleri de yeniden gündeme geldi. 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Dönemi 11 Eylül Pazartesi günü başlayacakken bir son dakika açıklaması çocuğu okula giden ailelerin radarına girdi.

Okulların açılmasına sayılı kala çocuğu okula giden aileler için devlet desteği müjdesi verildi. Ankaralı aileler bu desteği merak ederken Haberankara.com okurları için detayları derledik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eğitimlerine devam eden öğrenciler için nakit destek verileceği açıklanırken aileler de detayları sorgulamaya başladı. Çocuğu eğitime devam eden ve şartları sağlayan ailelere sosyal yardım verileceği açıklanırken eğitim masraflarına destek olunması hedefleniyor.

EĞİTİM DESTEĞİ ALMANIN ŞARTLARI BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği sosyal yardım ile ilgili olarak şartlar belirlendi. Çocuğu okula giden ailelerin sosyal güvenceleri yoksa bu imkandan yararlanma hakkına sahip oldukları açıklandı. İhtiyaç sahibi olan bu ailelerinin çocuklarının örgün eğitimlerine devam etmeleri gerekirken yardım ödemesi yapılan öğrencinin okulların açık olduğu dönemlerde bir ay içinde 4 günden fazla devamsızlık yapması durumunda sosyal yardımın kesileceğinin de altı çizildi.

ocugu-okula-giden-ailelere-devlet-destegi-geldi-hesaplara-3510-tl-odeniyor.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemesi, anneye ödeniyor. Bu şekilde verilen yardımın çocukların ihtiyaçları için harcanması isteniyor.

EĞİTİM DESTEĞİ KAÇ TL OLARAK VERİLİYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocukları örgün eğitime devam eden ailelere sağladığı desteğin ödeme miktarları da belli oldu. Buna göre;

  • İlköğretim öğrencisi erkek çocuklar için 90 TL, kız çocukları için 100 TL aylık ödeme yapılıyor.
  • Ortaöğretimdeki erkek öğrenciler için 130 TL, kız çocukları için 150 TL aylık ödeme yapılıyor.
  • Orta öğretimde iki kız çocukları, ilköğretimde bir erkek çocukları bulunan ailelere aylık 390 TL nakit desteği veriliyor. Söz konusu 390 TL'lik aylık ödeme okulların açık olduğu 9 ay boyunca toplamda 3 bin 510 TL olarak gerçekleşiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER