Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi olanlar 5 bin TL emekli ikramiyesi alacak mı?

Emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiye hakkında tartışmalar sürüyor. Çiftçilere emekli ikramiye verilip verilmeyeceği merak konusu olmaya devam ederken konuyla ilgili yapılan açıklamalar takip ediliyor.

Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi olanlar 5 bin TL emekli ikramiyesi alacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılına özel olarak emeklilere 5 bin lira ikramiye verileceğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu ikramiyenin yalnızca çalışmayan emekliler için geçerli olduğunu bildirmişti.

Çalışmayan emekliler için verilecek olan ikramiye ödemeleri hesaplara geçerken bir soru daha gündeme geldi. Çiftçilere emekli ikramiyesi verilip verilmeyeceği çiftçi emeklisinin araştırma konusu oldu. Çalışmayan emeklilere 5 bin TL emekli ikramiyesi verilirken Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi olanlar ise 5 bin TL emekli ikramiyesi alamadı.

ciftci-kayit-sistemi-belgesi-olanlar-5-bin-tl-emekli-ikramiyesi-alacak-mi.jpg

Çiftçiler konuyla bir gelişme olup olmadığını sorgularken ''Çiftçi emeklileri 5 bin TL emekli ikramiyesi alacak mı?'' sorusunu da gündeme taşıdı.

ÇİFTÇİLERE EMEKLİ İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi olan çiftçi emeklileri 5 bin TL emekli ikramiyesi alamamıştı. 5 bin TL emekli ikramiyesi çalışmayan emeklilere verildiği için Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi olanlar 5 bin TL emekli ikramiyesini alamadılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ikramiyesi alamayan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne üye vatandaşlar için de ek düzenleme yapılması talimatı vermişti. Kabine toplantısında bu ek düzenlemenin konuşulması beklenirken geçtiğimiz gün yapılan kabinede konuyla ilgili bir açıklamaya yer verilmedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER