CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer emekli aylıklarına ilişkin açıklama yaptı! En düşüğü asgari ücret olsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, beklenen emekli maaş zammına ilişkin açıklamalarda bulundu. Taşcıer, en düşük emekli aylığının asgari ücret kadar olması gerektiğini belirtirken taleplerini de açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer emekli aylıklarına ilişkin açıklama yaptı! En düşüğü asgari ücret olsun

Asgari ücret zammının belli olması ile beraber gözler emekli ve memur maaş zammına çevrildi. Emekli ve memur maaşları için 6 aylık enflasyon farkının açıklanması beklenirken emekliler ise asgari yaşam koşullarını karşılayabilmek için iyi bir maaş zammı beklediklerini açıklamaya devam ediyor.

Emekli maaş zammının belirlenmesi için 6 aylık enflasyon farkının açıklanması beklenirken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, partisinin en düşük emekli maaş talebini açıkladı.

CHP'DEN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA İLİŞKİN ‘ASGARİ ÜCRET’ TALEBİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer, CHP'nin en düşük emekli maaş talebini duyurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer, "CHP olarak emeklilerimiz için en düşük aylığın asgari ücret seviyesine, yani 17 bin 2 liraya yükseltilmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer emekli aylıklarına ilişkin açıklama yaptı! En düşüğü asgari ücret olsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer, yayımladığı yazılı açıklamasında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre yaklaşık 16 milyon emekli, dul ve yetim aylığı alan vatandaş olduğunu belirtti. 2002 yılında net asgari ücret 184 lira iken en düşük işçi emeklisi aylığının ise 257 lira olduğunu anımsatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer, "Yani en düşük işçi emeklisi aylığı asgari ücretin 1,39 katıydı." ifadesini kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer, "Eğer aradan geçen 21 yılda en düşük emekli aylığının asgari ücrete olan oranı korunsaydı yeni yıl itibariyle en düşük emekli aylığı 23 bin 632 lira olacaktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer emekli aylıklarına ilişkin açıklama yaptı! En düşüğü asgari ücret olsun - Resim : 2

Bu oransallık emekli aleyhine işledi ve bugün asgari ücretin katbekat altında bir aylık halini aldı. Sadece bu da değil, nasıl ki iktidar bilinçli bir politikayla tüm ücretlileri asgari ücrette birleştirmeye çabalıyor, emeklilerimiz de en düşük emekli aylığında buluşturulmak isteniyor.'' sözlerine yer verdiği mesajında ‘’CHP olarak emeklilerimiz için en düşük aylığın asgari ücret seviyesine, yani 17 bin 2 liraya yükseltilmesini istiyoruz. Ancak bunu söylerken, 2024 yılı için belirlenen asgari ücretin de kesinlikle yetersiz olduğunu, en geç 3 ay içerisinde güncellenmesi talebimizi de tekrar ifade ediyoruz." ifadeleri ile açıklamasını sonlandırdı.

Bu çerçevede CHP, en düşük emekli maaşının 17 bin 2 liraya kadar çıkarılmasını talep etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER