CHP 2025 asgari ücret maaşı için teklifini açıkladı!

1 Ocak 2025 tarihi itibariyle çalışanlara ödenecek en düşük maaş sınırı olan asgari ücret için pazarlıklar erken başlarken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2025 asgari ücret maaşı için teklif edecekleri rakamı duyurdu.

CHP 2025 asgari ücret maaşı için teklifini açıkladı!

Ekonomide yaşanan zorlu günler en çok Temmuz ayında ara zam almayan asgari ücretli çalışanları olumsuz etkilemişlerdi. 2022 ve 2023 senesinde asgari ücretli çalışanlara enflasyonda yaşanan yükseliş nedeniyle Temmuz ayında ara zam almıştı. 2024 yılı için ise tüm talep ve beklentilere rağmen tek zam sistemine dönüş yapılmış, asgari ücrete yaşanan alım gücü kaybına rağmen ara zam verilmemişti.

2025 ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki bir firmada çalışan metal işçilerine yaptığı ziyarette, 2025 yılı asgari ücreti için rakam açıkladı. Grev çadırını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel "17 bin lira asgari ücret sefalet ücretidir. Geçtiğimiz yıl bu ücrete dört kez zam yapacağız diyenler iktidar olunca ikinci zammı bile yapmayıp 17 bin lirada bıraktılar." diyerek AK Parti hükümetini eleştirdi.

Özel "Esas hakkınızı yiyen bugün ülkeyi yönetirken 17 bin lirayı 25 bin lira yapmayanlar, enflasyona göre asgari ücreti yükseltmeyenlerdir." diyerek 2025 asgari ücret teklifini 25 Bin TL olarak telaffuz etti. Özgür Özel 17 bin liralık asgari ücretin sefalet ürceti olduğunu belirterek 2025 yılında asgari ücretin 25 bin TL olması için gereken adımları atacaklarını ifade etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER