Çeyrek altın ne kadar, 22 Ekim 2024 gram Cumhuriyet altını bugün kaç TL oldu?

Altın fiyatlarında dalgalanma tüm hızı ile devam ederken rekor üzerine rekor kıran fiyatlarda tarihi zirve görülmüştü. 22 Ekim 2024 altın fiyatları merak konusu oldu. Altının fiyatı ne kadar, bugün kaç TL oldu?

Çeyrek altın ne kadar, 22 Ekim 2024 gram Cumhuriyet altını bugün kaç TL oldu?

Uluslararası piyasada ons altının fiyatı büyük bir hızla yükselirken iç piyasada dolar kurundan da destek bulan gram altının fiyatı tarihi rekorunu kırmıştı. Tüm zamanların rekorunu kıran gram altının fiyatı 3 bin lirayı aşarken çeyrek altının fiyatı ise 5 bin 110 lirayı aşarak yıl sonu hedefini Ekim ayında tutturmuştu. Altında yaşanan rekor sonrası bugün kar satışı baskısı beklenirken tüm beklentilerin aksine altında yükseliş bugünde devam etti.

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ, YÜKSELİYOR?

Altın fiyatları üzerinde etkili olan jeopolitik riskler; Orta Doğu'daki kritik durum, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın kısa vadede çözüleceğine dair umudun olmaması ve ABD Başkanlık seçimlerini Trump'ın kazanması olasılığı. Bu risklerden dolayı oluşan belirsizlikler altın fiyatını destekliyor. Ancak diğer taraftan ABD 10 yıllık reel tahvil faizi yüzde 1,80'i aşmış durumda. Normalde altın fiyatları ABD tahvil getirilerine de çok duyarlıdır. Ancak mevcut durumda jeopolitik riskler bu durumun biraz daha 2. planda kalmasına neden oluyor.

Çeyrek altın ne kadar, 22 Ekim 2024 gram Cumhuriyet altını bugün kaç TL oldu?

22 EKİM 2024 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI! ALTININ FİYATI BUGÜN NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrasında 24 ayar gram altının fiyatı 3 bin 8 TL'ye yükselirken çeyrek altının fiyatı ise 5 bin 120 liraya çıktı. 22 ayar altının gram fiyatı 2 bin 984 TL seviyesine çıkarken tam altında ise satış fiyatı 20 bin 377 TL üzerinden işlem görüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER