Çeyrek altın fiyatları ne kadar? 26 Eylül güncel altın fiyatları

Altın fiyatları vatandaşların gündeminde kalmaya devam ediyor. Özellikle altının hızla rekor kırması yatırımcıların dikkatini çekiyor. 26 Eylül altın fiyatlarında son durum ne? İşte merak edilenler

Çeyrek altın fiyatları ne kadar? 26 Eylül güncel altın fiyatları

Altın fiyatları her gün rekor kırmaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda FED faiz indirimi sonrasında ekonominin dengelenmesi noktasında atılan adımlar altın fiyatlarını direkt olarak etkiliyor. Vatandaşlar dünkü rekordan sonra altın fiyatlarını anbean takip etmeye devam ediyor.

FED FAİZ İNDİRİMİ SONRASI REKOR GELDİ

FED, geçtiğimiz hafta 4,5 yıl sonra ilk defa 50 baz puanlık indirime gitmişti. Bu durum altın fiyatlarını desteklemeye devam ederken, yeni hafta içerisinde altın fiyatlarından peş peşe yeni rekorlar geldi.

FED’in tercihini büyük indirimden yana kullanmış olması altın fiyatlarını yükseltmeye başladı. Aktarılan habere göre piyasalar FED faiz kararı öncesinde 25 – 50 baz puanlık bir faiz indirim kararı bekliyordu.

26 EYLÜL ALTIN FİYATLARI

Piyasalardan aktarılan son habere göre 26 Eylül altın fiyatları yine yükselişine devam ediyor. Gram altın 2.921 TL’den işlem görürken çeyrek altın 4.925 TL’den alıcı buluyor. Yarım altın fiyatları 10 bin TL’ seviyesine dayanırken, tam altın 19.650 TL’den satılırken, 19.837 TL’den alınıyor.

Cumhuriyet altını ise 20 bin TL’yi geçmiş durumda. Uzmanlar altın fiyatlarının yıl başına kadar daha da artabileceğini tahmin ediyor. Altın fiyatlarının bu kapsamda pek çok gelişmeden etkilenen altın fiyatları dalgalı bir grafik çizmeye devam ediyor.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir. Piyasadaki rakamlar baz alınarak hazırlanmıştır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER