Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması! Ocak ayında istisnai durum oldu

Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından ekonomi hakkında önemli bilgilere yer verildi. Bu çerçevede enflasyon hakkında da bilgilendirmelerde bulunuldu.

Cevdet Yılmaz'dan enflasyon açıklaması! Ocak ayında istisnai durum oldu

Türkiye'de Sanayinin Sigortalanması ve Çözüm Önerileri programına katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından ekonomi hakkında önemli bilgilere yer verildi. Enflasyon konusunda gelişmeleri aktaran Yılmaz, aşamalardan bahsetti.

YILMAZ'DAN ENFLASYON HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARA YER VERİLDİ!

Konu hakkında nemli açıklamalarda bulunan Yılmaz, "12. Kalkınma Planı döneminde yeşil ve dijital dönüşümü odağına alan ve yerel kaynakları azami seviyede kullanan bir üretim yapısıyla ülkemizin en önemli üretim merkezlerinden biri olmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullanarak, Bu doğrultuda imalat sanayiinde yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı artırmaya yönelik politikalarımızı ortaya koymuş durumdayız. Güçlü ve büyük Türkiye hedefimize İstanbul Sanayi Odası başta olmak üzere tüm sanayicilerimizle yürüyeceğiz. Türkiye'nin sanayicisi; küresel ekonomideki zorluklara rağmen ihracat rekorları kıran, üretim çarklarını hızlandıran bir yapıya sahiptir. Makro düzeyde de büyümede dengelenme, enflasyonu düşürme, ithalata bağımlılığı azaltma ve cari işlemlerde kalıcı bir düşüş sağlama doğrultusunda gerekli politikaları hayata geçiriyoruz.

Aylık bazda enflasyonda düşüşler başlamıştı, ocak ayında istisnai bir durum oldu. Ocak ayları genelde yıllık ayarlamaların yapıldığı aylardır. Burada geçici bir yükseliş olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki aylarda yine enflasyonda aylık bazda düşüşleri kademeli bir şekilde göreceğiz. Yıl ortasından itibaren de yıllık bazda düşüşü belirgin bir şekilde göreceğimizi düşünüyoruz. Bu doğrultuda bir taraftan güncellenmiş para politikalarımızda, diğer taraftan güçlü maliye politikalarımız ve yapısal reformlarla yolumuza devam edeceğiz. Daha istikrarlı bir yapı oluşması, enflasyonun arzu ettiğimiz düzeylere gelmesi sanayimiz için de, sigortacılık sektörümüz için de çok daha uygun bir ortam oluşturacaktır" dedi.

SONRAKİ HABER