Cepler yanacak! Bardak bardak çay içmek TARİH oldu 1 bardağı tam 10 TL oldu

Zam yağmuru çayseverleri de vurdu. Çaya gelen rekor zam bardak bardak çay içmeyi imkansız hale getirdi. İşte yeni fiyatları...

Cepler yanacak! Bardak bardak çay içmek TARİH oldu 1 bardağı tam 10 TL oldu

Cepler yanacak! Bardak bardak çay içmek TARİH oldu 1 bardağı tam 10 TL oldu - Ocak ayında maaşlara gelecek olan zamdan önce başlayan ürün ve hizmet zamları Aralık ayında başlamış, memur, emekli ve asgari ücretli çalışanlar daha zamlı maaşlarını alamadan maaş zammı erimişti.

Zamlar adeta yağmur gibi yağarken Şubat ayına gelinmesine rağmen sona ermedi. Domino taşı gibi birbirini izleyen zamlar vatandaşın cebini vurmaya devam ederken yeni zam haberi Aydın'dan geldi. Çay tiryakilerini yıkacak olan zam haberi ile bir bardak çayın fiyatı tam 10 TL' yükseldi. Çayın bardağına tam 3 TL zam gelmiş oldu.

1 BARDAK ÇAYA TAM 3 TL ZAM GELDİ, ÇAYIN FİYATI 10 TL OLDU!

Aydın’ın Efeler ilçesinde geleneksel içeceklerden olan çaya zam gelirken, çay ocaklarında 9 TL olan çay, kahvehanelerde 10 TL oldu. Günlük yaşantının vazgeçilmezlerinden olan çaya bu hafta itibariyle yeni bir zam geldi. Aydın’ın Efeler ilçesinde Kahveciler Odası tarafından hazırlanan yeni fiyat listesi çay ocağı ve kahvehane işletmelerine teslim edildi. Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana çay ocaklarında 6,5 TL’ye satılan çay, 9 TL, kahvehanelerde 7 TL’ye satılan çay ise 10 TL oldu.

Cepler yanacak! Bardak bardak çay içmek TARİH oldu 1 bardağı tam 10 TL oldu

Yine vazgeçilmez lezzetlerden olan Türk Kahvesi ise çay ocaklarında 20 TL, kahvehanelerde ise 25 TL oldu. Yapılan zamların kendilerini sevindirse de tüketici açısından hoş karşılanmadığını ifade eden çay ocağı işletmecisi Halil Tülü; “Her geçen gün artan maliyetler dolayısıyla çay ve kahve fiyatlarında da artış yaşandı.

Bugün itibariyle hazırlanan yeni fiyat listesi bizlere gönderildi. Çay ocaklarında 6,5 TL olan çay 9 TL’ye, kahvehanelerde de 7 TL’den 10 TL’ye yükseldi. Bizler her ne kadar çay fiyatlarına zam yapmak istemesek de artan girdi maliyetlerine ayak uydurmak ve işletmelerimizi döndürmek durumundayız. Sonuçta buradan evimizin rızkını kazanıyoruz” dedi.

Vatandaş artık gelen zamları takip etmekte zorlanırken “ Bir çay keyfimiz vardı artık o da tarih oldu” diyerek tepki gösterdi. Zammı yüksek bulanlar kadar marketlerde çay ve şekere gelen zamlar nedeniyle haklı bulanlarda oldu. Siz zamları nasıl değerlendiriyorsunuz?

SONRAKİ HABER