Cebinde kredi kartı olanlar dikkat! 689.50 TL para iadesi alabilirsiniz hemen kontrol edin

Kredi kartı kullanan kişi sayısı her geçen gün katlanarak artarken bankaların bu alandan elde ettikleri karlarda doğru orantılı yükseliyor. Özellikle de kredi kartı aidatı adı altında yapılan kesintier cep yakmaya başladı.

Cebinde kredi kartı olanlar dikkat! 689.50 TL para iadesi alabilirsiniz hemen kontrol edin

Cebinde kredi kartı olanlar dikkat! 689.50 TL para iadesi alabilirsiniz hemen kontrol edin - Bankaların kredi kartı müşteri sayısı her geçen gün katlanarak artmaya devam ederken kredi kartı aidat kesintileri tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bankalar farklı isimler altında bu kesintilere devam etse de kesintiyi fark ederek bankasını arayan kişiler bu tutarı anında para iadesi oarak alabiliyor.

KREDİ KARTI AİDATI YASAL MI, BANKA YILLIK İŞLETİM ÜCRETİ KART AİDAT PARASI KESEBİLİR Mİ?

BDDK tarafından yapılan yasal düzenleme sonrasında bankaların kredi kartı kesintisi yapabilmesi için bazı şartlar getirilmişti. Aidatsız kredi kartı sunulan ancak bunu kabul etmeyen ve aidatlı kart kullanmayı kabul eden kişilerden bu ücretin alınabileceğine hükmedilmişti. Buna rağmen kredi kartını yüksek tutarlı olarak kullanan ve borcunu zamanında düzenli ödeyen kişilere bankalar bu kredi kartlarında bile rakamı iade edebiliyorlar.

Cebinde kredi kartı olanlar dikkat! 689.50 TL para iadesi alabilirsiniz hemen kontrol edin

Bazı bankalarda yapılan aidat kesintisi bin TL'ye varabilirken vatandaşların Eylül ayının gelmesiyle dikkatli olması istendi. Bankalar bu tutarı otomatik olarak kredi kartı ekstresine yansıtırken ekstresini kontrol etmeyen kişiler ne yazık ki bu tutarı habersiz bir şekilde ödüyorlar. Tutarın kesildiğini fark eden kişiler ise itiraz etmeleri durumunda bu rakamı geri alabiliyor.

Bunun için kredi kartının ait olduğu bankanın müşteri hizmetlerinin aranması yeterli oluyor. Müşteri hizmetleri telefon numarası üzerinden iletişim kurularak tutara itiraz edilmesi durumunda çoğu banka müşterinin profiline göre 1 sene boyunca kredi kartını iptal etmeme ya da aylık belirli bir limit harcama sözü verilmesi şartı ile para iadesi yapıyor. Bankaların büyük bir bölümü bu tutarı kredi kartına para olarak yatırırken bazı bankalar ise nakit para iadesi olarak kredi kartına yansıtıyor. Ancak kişinin kredi kartını takip ederek itiraz etmesi gerekiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER