Cebinde kredi kartı bulunan milyonları ilgilendiren flaş karar bizzat banka başkanı açıkladı! Alarm çanları çalıyor

çeşitli giderleri nedeniyle harcamaları artan ve nakit parasını kullanmak istemeyenler kredi kartı kullanmayı tercih ediyor. Kredi kartı kullanımı giderek artarken bir yandan da borçluluk oranı artıyor. Cebinde kredi kartı bulunanlar için flaş bir açıklama yapılırken tehlike çanlarının da çaldığı bildirildi.

Cebinde kredi kartı bulunan milyonları ilgilendiren flaş karar bizzat banka başkanı açıkladı! Alarm çanları çalıyor

Kredi kartı kullanımı son yılların en çok tercih edilen yöntemleri arasında bulunurken hem giderleri fazla olan vatandaşlar hem de nakit parasını harcamak istemeyenler, taksitli alışveriş yapmak isteyenler kredi kartlarına rağbet göstermeye devam ediyor. Kredi kartı kullanımı giderek artarken bireylerin cebinde birden fazla kredi kartı bulunuyor. Artan kredi kartı kullanımı ile beraber bu duruma bir düzenleme getirilmesi gerektiğini belirten uzmanların ardından flaş bir isimden flaş bir açıklama geldi.

Kredi kartı faizlerinin arttığı dönemde bir de gecikme faizleri artarken borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar için kritik günler geldi çattı. Ödemeler konusunda zorluk yaşayanlar için icra tehlikesi de boy gösteriyor. Vatandaşın ekonomik koşullar nedeniyle kullanmayı sıklıkla tercih ettiği kredi kartlarına düzenleme sinyali verilirken yeni açıklama Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar'dan geldi.

KREDİ KARTI KULLANIMI ARTTI, DÜZENLEME ŞARTI GÜNDEME GELDİ

Kredi kartlarındaki taksit sayısının azaltılması, bazı harcamalarda taksite son verilmesi gündeme gelirken kredi kartlarıyla ilgili düzenlemede ilk tarih de dillendirildi. Bireysel kredi kartı borçları geçen yıla göre yüzde 157 artarak 1 trilyon 200 milyar liraya yükselirken Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartı kullanımındaki artışa dikkati çekerek kredi kartına düzenleme gelebileceğini söylemişti.

Cebinde kredi kartı bulunan milyonları ilgilendiren flaş karar bizzat banka başkanı açıkladı! Alarm çanları çalıyor

Çakar, kredi kartlarında düzenleme yapılmasından yana olduğunu söylerken "Benim kanaatimi sorarsanız özellikle mart ayından sonra bununla ilgili çok ciddi kararlar alınabileceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Cebinde kredi kartı bulunan milyonları ilgilendiren flaş karar bizzat banka başkanı açıkladı! Alarm çanları çalıyor - Resim : 2

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre 12 Ocak 2024 haftası itibariyle bireysel kredi kartı hacmi 1 trilyon 192 milyar liraya yükselirken geçen yıl aynı dönemde bu tutar 462 milyar 866 milyon lira seviyelerindeydi. Bireysel kredi kartı hacminde artış yüzde 157 olurken kredi kartlarında kredi kartlarında tehlike çanlarının çaldığı ve bu nedenle düzenleme sinyalinin olduğu belirtildi. Özellikle hane halkının kredi kartı harcamalarına dikkat çeken uzmanlar, mart ayında düzenleme beklediklerinin de yeniden altını çizdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER