Çaykur çay ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? Bakan Yumaklı açıkladı

Çaykur yaş çay destekleme ödemeleri ile ilgili Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan açıklama geldi.

Çaykur çay ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? Bakan Yumaklı açıkladı

Yaş çay üreticileri için belirili dönemlerde hesaplara yatırılan yaş çay destekleme ödemeleri, bu dönemde hesaplarda yerini alacak. Çay üreticileri paralarının hesaplarına ne zaman yatırılacağını araştırırken Bakan Yumaklı'dan açıklama geldi. Peki, Çaykur çay destekleme ödemeleri ne zaman yapılacak?

365101-1480915529.jpg

1 MİLYAR 763 MİLYON TL ÖDEME ÇAY ÜRETİCİLERİNİN HESAPLARINA YATACAK

Her yıl farklı şehirlerden ve ilçelerden mevsimlik işçi olarak Rize'ye gidip yaş çay toplayan işçilerin havaların serinlemesi ile çalışma süreleri bitti.

Artık evlerine dönen işçiler haklarına düşen parayı ne zaman alacakların araştırmaya koyuldu. Vatandaşlar paraların hesaplara yatırılacağı tarihi merak ederken Bakan Yumaklı'dan açıklama geldi.

ay-14.jpg

Çay üreticilerinin paraları yarın hesaplarına geçecek. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 milyar 763 milyon liranın çay üreticilerinin hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "ÇAYKUR aracılığıyla, 157 bin ton yaş çay alımı karşılığı 1 milyar 763 milyon TL ödemeyi çay üreticilerimizin hesaplarına 31 Ekim Salı (yarın) günü aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun" dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER