Çayırhan Termik Santrali özelleştirme kararı Resmi Gazete'de!

17 Eylül 2024 Salı tarihli Resmi Gazete yayımlandı. Yayımlanan Resmi Gazete kararları ile Çayırhan Termik Santrali ve Çayırhan Linyit İşletmesi için özelleştirme duyurusu alındığı açıklandı.

Çayırhan Termik Santrali özelleştirme kararı Resmi Gazete'de!

Özelleştirme kararları ve duyuruları kamuoyu tarafından yakından takip edilirken bunlara bir yenisi daha eklendi. 17 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile Çayırhan Termik Santrali ve Çayırhan Linyit İşletmesi'nin özelleştirme kapsamına alındığı ilan edildi.

ÇAYIRHAN TERMİK SANTRALİ VE LİNYİT İŞLETMESİ ÖZELLEŞTİRİLİYOR MU?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile özelleştirme kararı açıklandı. Yayımlanan ilanda "T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare) tarafından aşağıda belirtilen Çayırhan Termik Santrali, Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınırlar, Çayırhan Termik Santrali ile Çayırhan Linyit İşletmesi tarafından kullanılan taşınmazlar "Varlık Satışı"; Ruhsatlar "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri kapsamında özelleştirilecektir." denilerek özelleştirmenin bir bütün halinde yapılacağı ifade edildi.

Çayırhan Termik Santrali özelleştirme kararı Resmi Gazete'de!

İhaleye katılmak isteyen tüzel kişiler ve kurumlar için son teklif verme tarihi 4 Aralık 2024 olarak açıklanırken ihalenin geçici teminat bedeli ise 150 milyon TL olarak ilan metninde yer aldı. Özelleştirme ihalesi kapalı zarf içerisinde teklif alınarak, görüşmeler yapılarak pazarlık usulü gerçekleştirilecek. Açık artırmada en yüksek teklif sahibi termik santral ve linyit işletmesini bir bütün halinde yeni sahibi olmaya hak kazanacak. İhaleye sadece tüzel kişiler ve ortak girişim gruplarının katılmasına izin verilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER