Çay tiryakilerinin tadını kaçıracak zam açıklandı! 1 ayda Yüzde 56,6 oranında zam

Ülkemizde kalem kalem zamlar açıklanmaya devam ediyor. Haziran ayında çaya yapılan zammın ardından tiryakileri üzecek yeni zam açıklandı.

Çay tiryakilerinin tadını kaçıracak zam açıklandı! 1 ayda Yüzde 56,6 oranında zam

Çay tiryakilerinin tadını kaçıracak zam açıklandı! 1 ayda Yüzde 56,6 oranında zam - Son dönemde Türkiye'de vergi ve harçlara yapılan zamlara birlikte kalem kalem zamlar hesaplanarak gıdadan giyime, elektronikten teknolojiye kadar yansıtılmaya devam ediyor. Son olarak haziran ayında çaya yapılan zammın ardından yeni bir zam haberine daha yer verildi. Çaya bir kez daha zam geldiği öğrenilirken Çaykur'un çaya yüzde 9,5 oranında zam yaptığı bildirildi.

ÇAYIN TADINI KAÇIRAN ZAM AÇIKLANDI

Haziran ayında çaya yapılan zammın ardından temmuz ortasında bir zam daha duyuruldu. Çaykur, çaya bu kez yüzde 9,5 oranında zam yaparken kuru çay fiyatlarına haziran ayından bu yana toplam yüzde 56,6 oranında zam yapılmış oldu.

cay-tiryakilerinin-tadini-kaciracak-zam-aciklandi-1-ayda-yuzde-566-oraninda-zam.jpg

Temmuz ayında zamlı çayın fiyat listeleri, toptan satış yapan şirketlere gönderilmeye başlanırken önümüzdeki hafta itibariyle raflara yansıması bekleniyor.

YÜZDE 56,6 ORANINDA ZAM YAPILACAK

Haziran ayı başında yapılan yüzde 43 zammın ardından çaya bu kez ikinci bir zam daha geldi. Aradan 5 hafta geçmesinin ardından Çaykur, çaya bir zam daha yaparken toplamda yüzde 56,6 oranına tekabül eden zamlar da vatandaşın canını sıkmaya yetti. Market raflarında her geçen gün yeni bir zam dikkati çekerken zamlı maaşlar da cebe girmeden eridi. Yeni fiyat listelerinin toptan satış şirketlerine gönderilmesi ile birlikte 17 Temmuz tarihinden itibaren market raflarına yansıması beklenirken zammın etikete yansıyacağı tarihe ilişkin henüz net bir açıklama gelmedi.

SONRAKİ HABER