Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan emeklilere zam hakkında yeni açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dün akşam ülke gündemine bomba gibi düşen emeklilere zam oranında belirlenen yeni rakam hakkında konuştu. Bakan Işıkhan vatandaşlara desteğe devam açıklaması verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan emeklilere zam hakkında yeni açıklama

Ak Parti bugün merakla beklenen Ankara ilçeleri aday tanıtım toplantısını görkemli bir etkinlik ile gerçekleştirdi. Yapılan etkinliğe bir çok siyasi isim katıldı. Katılanlardan birisi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu. Işıkhan dün akşam saatlerinde duyurduğu SSK ve Bağkur emekli aylıklarına yapılan zam oranının yüzde 49, 25 olması ile ilgili sorulan sorulara cevap verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan emeklilere zam hakkında yeni açıklama

“CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATI İLE AÇIKLADIM”

Yapılan zam oranı ile ilgili sorulan sorulara cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan %49,25 oranını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile açıkladığını ifade etti ve “Bir araya geldik, memur emeklileri ile eşitlemeye gayret ettik. Eşitlenmiş durumda. Bu durum bizim için çok önemliydi. Bildiğiniz gibi aslında refahı artırmaya gayret ediyoruz. Enflasyon dizginlendikçe biz elde ettiğimiz geliri de, refahı da tüm vatandaşlarımıza, çalışanlarımıza harcayacağız. Bu memleket bizim. Bu hizmetleri de emeklilerimize sunacağız” diyerek çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

ZAM ORANI İKİ DEFA YÜKSELTİLMİŞ OLDU

Yeni yıl için yapılan çalışmalar sonrası SSK ve Bağ-kur emeklilerinin alacağı zam oranı açıklanmış ardından bir kaç gün sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklanan orana yüzde 5 ilave daha yapıldığını ve %42,6 'ya yükseltildiğini ilan etmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından dün itibariyle zam oranının %49,25 olduğu ve rakamın bir kez daha güncellendiği açıklanmıştı.

Yapılan zam oranının ve düzenlemenin ardından gelen son halinin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıp karşılanmadığı önümüzdeki günlerde halkın tepkisine göre net bir şekilde gözlemlenebilecek.

SONRAKİ HABER