Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması! Ben hem işçinin hem de işverenin bakanıyım

Asgari ücret artışıyla ilgili olarak yapılan açıklamalar yakından takip edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret hakkında açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, enflasyon yükünü azaltacak bir zam kararı alınacağının sinyalini verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması! Ben hem işçinin hem de işverenin bakanıyım

Ocak 2024 tarihinde yeniden belirlenecek olan asgari ücret zammı şimdiden gündem oldu. Milyonlarca asgari ücretli çalışan zam haberlerini yakından takip ederken ''Asgari ücret ne kadar olacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. Asgari ücret zammı için birbirinden farklı oranlar konuşulmaya başlarken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari ücrete yönelik açıklama geldi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) düzenlediği Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Orta Vadeli Program'ın (OVP) ekonominin yol haritasını ortaya koyduğunu belirterek bir değerlendirmede bulundu.

ASGARİ ÜCRETTE ÖNEMLİ BİR GÜNDEM OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Ekonomide önceliklerinin vatandaşların refahını en üst seviyeye çıkarmak olduğunu belirten Işıkhan, "Enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak hedefidir. Dolayısıylayıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu da sizinle paylaşmak isterim. Gerek sizlerle gerek işçilerimizin temsilcisi konumundaki konfederasyonlarla istişare içinde olacağız. Bu süreçte de karşılıklı anlayış ve işbirliğini teşvik etmeye davet edeceğiz." şeklinde konuştu.

ekran-goruntusu-2023-09-29-190332.png

İşveren ve işçilerin ülke refahına katkı sağlamak için önemli rolleri yerine getirdiklerini kaydeden Bakan Işıkhan, ''Bu nedenle gelecekteki zorlukları aşmak ve ekonomik istikrarı sürdürmek için birlikte çalışmamız ve içinde bulunduğumuz koşullarınözellikle sabit gelirli çalışanlar açısından ne denli zor olduğunu da dikkate almamız gerektiğini sizlerle paylaşmak isterim." ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-09-29-190341.png

''BEN HEM İŞÇİNİN HEM DE İŞVERENİN BAKANIYIM''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, "Sonuç olarak aralık ayında başlayacak 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret artışı ile ilgili çalışmaları sizlerle ve işçi sendikaları konfederasyonlarımızla istişare halinde sürdüreceğiz. Çalışma hayatımızın vazgeçilmez sosyal ortaklarını desteklemek üzere biz de bakanlık olarak gerekli adımları atmaya hazırız. Ben hem işçinin hem de işverenin bakanıyım. Haklarınızın ve sorunlarınızın takipçisiyim." dedi.

ekran-goruntusu-2023-09-29-190347.png

Öte yanda Ocak 2023 tarihinde brüt asgari ücret 3 bin 406 lira artarak 10 bin 8 liradan 13 bin 414 liraya, net asgari ücret ise 2 bin 895 lira artarak 8 bin 506 liradan 11 bin 402 liraya yükselmişti.

Asgari ücret şu anda 11 bin 402 TL olarak hesaplara yatırılıyor. 2024 yılında ise bu ücretin 17 bin liraya çıkacağı tahmin ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER