Çalışma Bakanlığı ve TİSK arasında Nitelikli İşgücü Protokolü imzalandı

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu arasında Nitelikli İşgücü Protokolü imzalandı. Yapılan anlaşma kapsamında önümüzdeki 5 yıl içinde TİSK üye işyerlerinde 100 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Çalışma Bakanlığı ve TİSK arasında Nitelikli İşgücü Protokolü imzalandı

Çalışma Bakanlığı ile TİSK arasında Nitelikli İşgücü Yetiştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü imzalandı. Yapılan anlaşma sonrasında Çalışma Bakanı Işıkhan’dan açıklama geldi.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamasında küresel rekabetin arttığı bu dönemlerde ekonomik gücün artmasının en önemli yollarının başında işgücünün daha donanımlı hale gelmesi olduğunu belirtti.

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu arasında kadın ve genç istihdamının desteklenmesine yönelik arasında ‘Nitelikli İşgücü Yetiştirilmesine Yönelik İş Birliği Prokolü' imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TİSK Arasında Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ev sahipliğinde ‘Nitelikli İşgücü Yetiştirilmesine Yönelik İş Birliği Prokolü' İmzalandı. Protokolle yeşil ve dijital dönüşüm alanındaki geleceğin mesleklerinde nitelikli işgücünün yetiştirilmesi, kadın, genç ve engelli istihdamının desteklenmesi için mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarının düzenlenmesi, istihdam imkanlarının oluşturulması amaçlandı. Ayrıca özel politika gerektiren bireylere yönelik başlatılacak aktif iş gücü programları ile gelecek 5 yıl içerisinde TİSK'e üye işyerlerinde 100 bin kişiye kadar istihdam sağlanması hedeflendi.

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Türkiye’yi daha güçlü bir geleceğe taşımak istediklerini hedefleyen Bakan Işıkhan, işbirliği kapsamıdna önümüzdeki 5 yıl içerisinde TİSK üye işyerlerinin 100 bin kişiye istihdam sağlayabileceğini belirtti. Öncelikli grubun kadınlar, gençler ve engelliler olduğu belirtildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER