Çalışma Bakanlığı otizmli bireyleri istihdam eden işverenlerin projelerine destek verecek

Çalışma Bakanlığı Engeli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Çağrısı konulu bir toplantı düzenledi. Burada önemli açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, engelli bireylerin istihdamına da değindi.

Çalışma Bakanlığı otizmli bireyleri istihdam eden işverenlerin projelerine destek verecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamasında bu yıl otizmli bireyleri iş yerlerinde istihdam eden işverenlerin projelerine destek verileceğini söyledi. Öte yandan Bakan Işıkhan, işverenlere çalıştırdıkları her bir engelli birey için asgari ücret düzeyinden prim desteği verildiğini belirtti.

Bakan Işıkhan, toplantıda yaptığı açıklamasında engelli bireylerin işgücü piyasasına katılımın engelleyen tüm engelleri kaldırmanın ortak sorumluluk olduğunu ifade etti.

“EN ÖNEMLİ ARAÇ ÇALIŞMA HAYATIDIR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda “Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Çağrısı” konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, insana hizmet etmenin ve insan kazanmanın kadim devlet geleneğinden miras kalan en değerli toplumsal reflekslerden birisi olduğu gibi toplum olabilmenin de bir gereği olduğuna vurgu yaparak, “Bu sebeple nüfusumuzun hangi kesimine hitap ederse etsin yürüttüğümüz politikaların temel felsefesini bu anlayış oluşturmaktadır. İnsanı topluma kazandıran en önemli sosyal araç ise hiç kuşkusuz çalışma hayatıdır. Bu minvalde yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın çalışma hayatında kendine uygun, iyi ve nitelikli işlere erişimini artırmak temel hedeflerimiz arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

PROJELERİNE DESTEK VERİLECEK

Işıkhan, engelli hibe çağrılarına her yıl farklı bir temayla çıkmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu kapsamda bu yıl hedef temamız otizmli bireylerimiz. Otizmli bireylerimizi iş yerlerinde istihdam edecek işverenlerin projelerini destekleyeceğiz. Temel amaçlarımızdan birisi de her yıl değişecek olan bu temalarımızla toplumsal duyarlılığımızı işgücümüze yansıtmak ve sosyal adalete katkı sağlamak. Bu hususta atılması gereken çok adımın olduğunun farkındayız. İnşallah bu konuda da elimizdeki tüm imkanları kullanacağız. Özellikle denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi, proje sahiplerine daha etkin rehberlik hizmetlerinin sunulması ve sürdürülebilirliğin sağlanması konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu vesileyle kurumsal anlamda ulaştığımız başarılı sonuçlar ya da ulaşmayı hedeflediğimiz noktalar, ülkemizdeki engelli bireylere yönelik bütüncül kamu politikalarının bir başarısıdır” diye konuştu.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamasının devamında sadece 2023 yılı içerisinde 35 binden fazla engelli vatandaşın iş bulmasına vesile olduklarını ifade ederek, bu sayının bu yıl içerisinde 27 bine ulaştığını söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER