Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman verilecek?

Milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği haber geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda TBMM'de onaylanan ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağı konusunda bilgilendirme geldi.

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman verilecek?

Bundan iki ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda çalışmayan emekliler için toplamda 5000 TL emekli ikramiyesi verileceği açıklanmıştı. Cumhuriyet'in 100. yılına özel verilecek olan bu ikramiye Kasım ayında söz verildiği üzere tüm çalışmayan emeklilerin hesaplarına yatırıldı. Bu ödemelerin hemen ardından ise çalışan emekliler kendileri için de 5000 TL ikramiyenin yatırılması üzerine talepte bulundu. Konu hakkında Çalışma Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucunda ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da talimatı ile ikramiyeden çalışan emeklilerin de faydalanmasına karar verildiği öğrenildi.

TBMM'DE ÖDEMELER ONAYLANDI!

Tüm bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz günlerde çalışan emeklilerin de 5000 TL ikramiye alabilmesini içeren kanun teklifi TBMM'den geçti. Verilen karar sonrasında ise emekli vatandaşlar tarafından ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağı hakkında merak edilenleri araştırmaya başladı. 2024 yılına oldukça kısa bir zamanın kalması nedeni ile de vatandaşlar tarafından hesaba aktarılacak olan ikramiyelerin verilme tarihi merak konusu oldu.

Gelen ilk bilgilere göre ise bu sene sona ermeden verilmesi planlanan 5 bin TL'nin hesaplara aktarılmasının beklendiği öğrenildi. Tüm bunların ardından bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda ödemelerin ne zaman hesaba geçeceği açıklandı.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE YARIN HESAPLARDA!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda,"Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır. Gerçekleştirdiğimiz düzenlemenin kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum."şeklinde ifadeler ile yarın yani 29 Aralık 2023 tarihinde ödemelerin tüm çalışan emeklilerin hesaplarına aktarılacağı bilgisine ulaşıldı.

SONRAKİ HABER