Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye yattı mı, ne zaman verilecek?

Bu sene Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında çalışmayan emekliler için verilen 5 bin TL emekli ikramiyesinin çalışan emeklilere de verileceği açıklanmıştı. Ödeme tarihleri ise emekli vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye yattı mı, ne zaman verilecek?

Kasım ayının 15'inden itibaren tüm çalışmayan emekli vatandaşlar için Cumhuriyet'in 100. yılı nedeni ile 5 bin TL emekli ikramiyesi hesaplara yatırılmıştı. Bununla birlikte pek çok vatandaş tarafından en çok merak edilen konular arasında bu ikramiyelerin çalışan emekliler için de verilip verilmeyeceği oldu.

Çalışma Bakanlığı tarafından ilk yapılan açıklamalarda ödemelerin kapsamının genişlemeyeceği ifade edilmişti. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşların talepleri üzerine ikramiyeden çalışan emeklilerin de faydalanmasına karar verildi. Durum bu şekilde olunca da ödemelerden faydalanabilecek olan vatandaşlar da 5 bin TL ikramiyeyi ne zaman alabilecekleri araştırmaya başladı.

ÇALIŞAN EMEKLİLER DE 5 BİN TL İKRAMİYE ALABİLECEK!

Konuya ilişkin geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay müjdesini verdiği emeklilerimiz için 5 bin lira ödemenin kapsamını genişletiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz de 5 bin liralık ödemeden yararlanacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadeleri ile çalışan emeklilere de ikramiye verileceği müjdelendi.

TBMM'YE SUNULDU!

Bu açıklamaların ardından Çalışma Bakanlığı tarafından bugün "Bu kapsamda, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne ihdas maddesi olarak eklenmesi için hazırlanan önerge, AK Parti Grubu'na gönderildi." şeklinde yapılan yazılı açıklama ile kesin bir şekilde ikramiyelerin verilmesi için önergenin TBMM'ye sunulduğu öğrenildi.

ÇALIŞANLARA 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN VERİLECEK?

Konu hakkında en çok merak edilenler arasında ödemelerin çalışan emeklilerin hesaplarına ne zaman yatırılacağı konusu olmuştu. Gelen ilk bilgilere göre TBMM'den onayın alınması ile birlikte Aralık ayında ödemelerin yapılmasının planlandığı ifade edildi.

SONRAKİ HABER