Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılması ile ilgili alınan kararın ardından emekliler de gözlerini ödemelerin yapılacağı tarihe çevirdi. Emekliler ikramiye ödemelerinin yapılacağı tarihi araştırırken emeklilerin araştırmaları sürüyor.

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimler öncesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılı kapsamında emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin liralık Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi yapılacağını duyurmuştu. Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilerin ikramiye ödemesi için taleplerini artırması üzerine emekliler taleplerini yinelerken Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yalnızca çalışmayan emekliler için 5 bin liralık ikramiye ödemesi yapılacağını duyurmuştu.

Çalışan emekliler kapsam dışı bırakılırken durumun tepki çekmesi ve hayal kırıklığı yaratması ile birlikte yeni bir karar alındı. Bu çerçevede çalışan emeklilere de 5 bin liralık ikramiye ödemesi yapılmasına karar verildi. Yeniden kapsam dahiline alınan çalışan emekliler ise ‘’Çalışan emekliye ne zaman ikramiye verilecek?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN VERİLECEK?

Çalışmaya devam eden emekli vatandaşlara da verilmesi kararlaştırılan 5 bin TL emekli ikramiyesi ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda olmak üzere yıl içinde toplam 2 kez verilen emekli ikramiyesi bu yıl toplam 3 kez verilecek.

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak? - Resim : 2

Bir kereye mahsus olmak üzere verilen 5 bin TL emekli ikramiyesi hesaplara geçerken sıra çalışan emeklilere geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiyenin ne zaman ödeneceğine ilişkin "Meclis'te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız" dedi. Şimdilik çalışan emekliye ödenecek ikramiyenin hesaplara geçeceği tarih bilinmiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER