Çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak?

Ülkemizde yılda iki kez olmak üzere emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesi yapılıyor. Bir kereye mahsus olmak üzere Cumhuriyet'in kuruluşunun yüzüncü yılına özel olarak emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesi yapılacağı açıklanırken ilk olarak çalışmayan emeklilere ödeme yapıldı. Çalışan emekliler için ödemelerin ne zaman yapılacağı da merak konusu olmaya devam ediyor.

Çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak?

Türkiye'de hükümet tarafından alınan kararlar çerçevesinde emekliklere yılda iki dini bayramlarda ikramiye ödemesi yapılıyor. Emeklilere yapılan ikramiye ödemeleri vatandaşların gündeminde yer alırken bu yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yüzüncü yılına özel olarak emeklilere 5 bin lira tutarında Cumhuriyet ikramiyesi verileceği açıklanmıştı.

Cumhuriyet ikramiyesinin ilk olarak çalışmayan emekliler için verilmesi ile birlikte çalışan emekliler de duruma tepki gösterdi. Son olarak alınan kararla birlikte çalışan emeklilere de 5 bin lira tutarında ikramiye ödemesi yapılmasına karar verildi. Çalışan emekliler ise ‘’5 bin TL ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'ta tamamlanmasının ardından mesaisine ara vermeden devam edecek. Çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun teklifinin, yılbaşından önce yasalaşması bekleniyor.

Çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak?

Çalışan emekliler 5 bin lira ödemeyi yılbaşından önce alacak AK Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, TBMM Genel Kurulu, 2024 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerinin ardından çalışmalarına ara vermeyecek. Bütçe maratonunun 25 Aralık'ta tamamlanacağı Genel Kurulda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek. Genel Kurul, bütçe görüşmelerinden önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin diğer maddelerini ele alacak.

Çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? - Resim : 2

Teklif, çalışan emeklilere de 5 bin lira ödenmesine yönelik düzenlemeyi de içeriyor. TBMM Genel Kurulunda, yeni yıldan önce teklifin yasalaşması ve çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemenin de uygulamaya alınması bekleniyor. Söz konusu ödemelerin yeni yıl gelmeden emeklilerin hesabına aktarılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER