Bunu bir kez yapanın vay haline! Trafiğe böyle çıkarsanız 12978 TL ödeyeceksiniz

Trafik kurallarına uymak hayati derecede önem taşıyor. Trafik kurallarına uyma zorunluluğu olan sürücüler bu kuralların ihlali durumunda da bazı idari para cezalarını ödemek durumunda kalıyorlar. 2024 yılında trafik cezalarında bir artış yaşanırken bu cezalardan biri daha rekor miktara ulaştı.

Bunu bir kez yapanın vay haline! Trafiğe böyle çıkarsanız 12978 TL ödeyeceksiniz

Trafik kuralları sürücü, yaya ve yolcuların can ile mal güvenliğini, trafik akışının güvenliğini sağlamak üzere uygulamaya konuşmuştur. Trafik kurallarına uymak hayati derece önem taşırken kural ihlali yapanlar için caydırıcı olması açısında da idari para cezası verilmektedir.

Trafik cezalarının caydırıcı olması hedeflenirken 2024 yılında bu ceza miktarlarında artış yaşandı. 2024 yılında artış gösteren kalemler de belli olurken trafik cezalarının miktarı merak konusu oldu. Yeni yılda sürücülere uygulanacak cezalar belli oldu. Ehliyetsiz araç kullanımı cezası rekor miktara ulaşırken bu cezanın ne kadar olduğu merak konusu oldu.

EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANANLARA REKOR MİKTARDA CEZA

2024 yılı trafik cezaları kalem kalem belirlendi. Alkollü araç kullanma, drift yapma, ehliyetsiz araç kullanma, emniyet şeridini ihlal etme, uyuşturucu ve alkol testi kabul etmeme, plakasız araç kullanma, ehliyetsiz araç kullanma gibi birçok trafik suçuna verilecek ceza tutarları açıklandı. 2024 yeni trafik cezaları merak edilirken Haberankara.com okurları için bu kez ehliyetsiz araç kullanma cezasını derledik.

Bunu bir kez yapanın vay haline! Trafiğe böyle çıkarsanız 12978 TL ödeyeceksiniz

Ehliyetsiz araç kullanmak ciddi bir trafik suçu teşkil eder. Yolcu, yaya, diğer sürücüler ve trafik güvenliğini tehlikeye atan bu hareket için 2024 yılında uygulanan ceza miktarı 12 bin 978 TL olarak açıklanırken ehliyetsiz bir şekilde kesinlikle araç kullanılmaması gerektiği kaydedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER