Bugün altın fiyatları ne kadar? 22 Eylül 2024 Pazar kuyumcu fiyatları!

Altın fiyatları son günlerde oldukça değişken bir hal aldı. Artan fiyatlardan dolayı çok sayıda sorgulama yapılırken bu hafta sonu için kuyumcu fiyatları belli oldu.

Bugün altın fiyatları ne kadar? 22 Eylül 2024 Pazar kuyumcu fiyatları!

Altın piyasasında meydana gelen gelişmeler baş döndürmeye devam ediyor. FED faiz indirimi ile beraber altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş takip edildi. Dolar endeksinde gerilemeler meydana gelince ons altın fiyatında yükseliş gerçekleşti. Bu yükselişler hafta sonu ile ara vermiş olsa da hafta sonunda da altın alım satımları yapılıyor. Hafta sonu altın fiyatları nasıl değişiyor?

HAFTA SONU ALTIN FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Hafta sonlarında küresel piyasalar kapalı olduğu için altın için yeni bir fiyatlama yapılamıyor. Haftanın kapanış fiyatı esas alınarak fiyatlama yapılıyor. Ancak hafta sonunda açık olan kuyumcular fiyatlamada biraz ucu açık bir şekilde hareket ediyorlar. Zararına satış yapmak istemeyen kuyumcular bir miktar hafta sonu farkı ekleyerek altın fiyatlarını belirliyorlar. Bu fark ilden ile, kuyumcudan kuyumcuya değişebiliyor.

GRAM ALTIN 3.000 TL’YE KOŞUYOR

Türkiye’de altın yatırımı denildiğinde akla ilk gelen 24 ayar gram altın oluyor. Altın fiyatları da bu veri üzerinden açıklanıyor. Gelen son bilgilere göre kuyumcu fiyatlarında gram altın için 2.942 TL fiyatı uygulanıyor. Gram altın bu şekilde 3.000 TL’ye oldukça yaklaşırken bu fiyatın ilerleyen günlere artabileceği kaydediliyor.

KUYUMCULARIN FİYAT LİSTESİ

Kuyumcularda bugün altın fiyatları şu şekilde:

Çeyrek altın: 4.816 TL
Yarım altın: 9.633 TL
Tam altın: 19.192 TL
Gremse altın: 47.780 TL
Ata altın: 19.692 TL
Gram altın: 2.942 TL

Bu açıklanan fiyatlar üzerine kuyumcular hafta sonu fiyat farkı ekleyebiliyorlar. Altın işlemi yapacak olanların hafta sonunda işlem yapmaları önerilmiyor. Bunun için işlem yapacak olanları pazartesi gününü beklerler ise daha kazançlı çıkabiliyorlar.

SONRAKİ HABER