Buğday fiyatları zirveyi gördü! Bir günde öyle bir artış yaşadı ki

Tahıl Anlaşmasının yenilenmemesi buğday fiyatlarına yansıdı. Bunun ile birlikte buğday fiyatlarında bir günde yüzde 8'den fazla artış gerçekleşti.

Buğday fiyatları zirveyi gördü! Bir günde öyle bir artış yaşadı ki

Bilindiği üzere Rusya ve Ukrayna arasında Tahıl Anlaşması imzalanmıştı. Fakat Rusya geçtiğimiz günlerde anlaşmayı yenilemeyeceğini açıkladı.

bugday1.jpg

Bunun ardından ise Rusya'nın yük gemilerini hedef görmesi buğday fiyatlarının yükselmesine sebebiyet verdi. Rusya dışında Avrupa piyasasında yaşanan hareketlilikte buğday fiyatlarının artmasına neden oldu.

BUĞDAY FİYATLARINA YÜZDE 8,2 ZAM!

Rusya'nın Tahıl Anlaşmasından çekilmesini ilan etmesinin ardından buğday ve mısıra zam yapıldı. Küresel piyasalarda okunu yukarı yöne çeviren buğday, bir günde yüzde 8,2 oranında arttı.

bugday2.jpg

Avrupa borsalarında da hareketli dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Buğday fiyatları çarşamba günü bir önceki güne göre yüzde 8,2 oranında artış yaşadı. Bunun dışında ise mısır fiyatları da yüzde 5,4 oranında arttı. Bu artış ise bir günde yaşanan en yüksek artış oldu.

GÖZLER RUSYA VE UKRAYNA'YA ÇEVRİLDİ

buday3.jpg

Buğday fiyatlarının zirveyi görmesinin ardından gözler ise Rusya'ya çevrildi. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahıl Anlaşmasına yönelik açıklamalarda bulunarak iki tarafı tekrardan masaya çekmenin mücadelesini verdi. Rusya Devlet Başkanı Putin ise taleplerin karşılanması durumunda tahıl anlaşmasına geri döneceğini ifade etti.

SONRAKİ HABER