Bu yardımı yalnızca o kişiler alıyor! 6300 TL ödeme yapılıyor durumunuzu kontrol edin

Türkiye'de ihtiyaç sahibi bireyler için hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda destek ödemeleri yapılıyor. Söz konusu destek ödemelerinden yararlanan ya da yararlanmak isteyen bireyler detayları sorgulamaya devam ederken bu kez 6 bin 300 liralık desteğin verileceği bir yardım programı daha detaylandırıldı.

Bu yardımı yalnızca o kişiler alıyor! 6300 TL ödeme yapılıyor durumunuzu kontrol edin

Ülkemizde asgari yaşan koşullarını karşılayamayan pek çok hane bulunuyor. Bu hanelere bakanlıklar ve belediyeler tarafından yapılan yardımlar hız kesmeden devam ederken hükümet, 2024 yılında da yardım programlarını bakanlıklar aracılığıyla sürdürüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri sürerken bu yardımların hangi şartlarla kimlere verildiği de merak edilenler arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘Aile’ yardımı programları kapsamında verilen yardımlar detaylandırılmaya devam ederken bu kez toplamda 6 bin 300 liralık ödemenin yapıldığı desteğe ilişkin detayları derledik.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDAN ASKER ÇOCUKLARINA NAKDİ YARDIM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile yardımları programları kapsamında ‘Asker Çocuğu Yardımı’nda bulunuyor. Bu yardımdan asker çocukları yararlanırken şartlar da belli oldu.

Bu yardımı yalnızca o kişiler alıyor! 6300 TL ödeme yapılıyor durumunuzu kontrol edin

Asker Çocuğu Yardımı, sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup babası askerde olan çocuklar için yapılan nakdi yardım olarak açıklanırken asker ailelerine yönelik düzenli nakdi yardım programından;

Asker eşi olarak faydalanan kişi,

Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup babası askerde olan çocuklar faydalanabilmektedir.

Bu yardımı yalnızca o kişiler alıyor! 6300 TL ödeme yapılıyor durumunuzu kontrol edin - Resim : 2

Kimlik Belgesi başvuru için yeterli sayılırken 350 TL ödeme yapılmaktadır. Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılırken 6 aylık askerlik süresi düşünüldüğünde hak sahiplerine toplamda 6 bin 300 TL ödeme yapılmış oluyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER