Bu paradan hiç haberiniz yok! Hemen e-Devlet'e girin birikmiş paranız olabilir

Kişilerin çalışma hayatı boyunca zorunlu kılınan Bireysel Emeklilik Sistemi yani BES uygulaması pek çok kişinin hesabında para birikmesine neden oluyor.

Bu paradan hiç haberiniz yok! Hemen e-Devlet'e girin birikmiş paranız olabilir

Sizin bilginiz dışında e-Devlet'te birikmiş paranız olabileceğini biliyor musunuz? Üstelik bunu öğrenmek hiç de zor değil. Tek yapmanız e-Devlet üzerinden giriş yapmak. Sadece birkaç dakikanızı arayarak e-Devlet üzerinde birikmiş paranızın olup olmadığını görebilirsiniz. Milyonlarca vatandaşın işlerini kolaylaştırmak için kurulan bu portal üzerinde birikmiş paranız var ise PTT şubelerine giderek kısa bir işlem sonucu paranızı çekebilirsiniz.

Unuttuğunuz ve zaman içerisinde biriken paranız olabilir. Bunu e-Devlet üzerinden sorgulayarak kenarda köşede unutmuş bir paranız olup olmadığından emin olmak istemez misiniz? Vatandaşların hayatını daha kolay bir hale getirmek için kurulan e-Devlet portalına hemen giriş yaparak sorgulayabilirsiniz.

ANINDA GÖRÜNTÜLEYİN!

E-Devlet üzerinden az bilinen birçok işlem yapılabiliyor. Bu işlemlerden birisi de birikmiş para sorgulama işlemi olurken vatandaşlar sistem üzerinde unutmuş oldukları paraları anında görüntüleyebiliyorlar. Çoğu kişinin habersiz olduğu bu özelliğin tüm detaylarını öğrenmeye hazır mısınız?

Kişilerin çalışma hayatı boyunca zorunlu kılınan Bireysel Emeklilik Sistemi yani BES uygulaması pek çok kişinin hesabında para birikmesine neden oluyor. Dileyenler BES uygulamasını sonradan iptal etme hakkına sahip olurken sistemse hatalar ve unutulan ücretlerin devri sağlanıyor.

E-DEVLET'TE PARANIZ BİRİKMİŞ OLABİLİR!

BES sistemi nedeniyle unuttuğunuz paraları e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabileceğinizi biliyor muydunuz? Sosyal medyada da oldukça konuşulan bu özellik sayesinde pek çok kişi unuttukları paralarına kavuşurken sizlerde unuttuğunuz paranızı bu şekilde geri alabilirsiniz.

Birikmiş paranız var mı? bunu öğrenmek için ilk yapmanız gereken e-Devlet sistemi üzerinden giriş yapmak. iriş yaptıktan sonra arama kısmına “Takasbank” yazmanız ve gelen seçeneğe tıklamanız gerekiyor. Karşınıza çıkan bilgi ekranından paranızın olup olmadığını görebilirsiniz. Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama seçeneğini de seçerek sorgulama yapabilirsiniz.

SONRAKİ HABER