Bu gece akaryakıta gelecek zam miktarı netleşti! Uzun kuyruklar oluşturacak bir rakam geliyor

Bu hafta benzine 3, motorine ise 4 liralık zam geleceği iddiaları konuşulmaya devam ederken araç sahipleri zammın netliğini araştırmaya başlamıştı.

Bu gece akaryakıta gelecek zam miktarı netleşti! Uzun kuyruklar oluşturacak bir rakam geliyor

Yükselen dolar kuru ve enflasyon doğrudan piyasalara etki ederken özellikle de araç sahipleri sürekli olarak gelen akaryakıt zammından şikayet etmişti. Peş peşe gelen akaryakıt zamları araç sahiplerini zor durumda bırakırken akaryakıta bir zammın daha geleceği iddia edilmişti.

Bu hafta benzine 3, motorine ise 4 liralık zam geleceği iddiaları konuşulmaya devam ederken araç sahipleri zammın netliğini araştırmaya başlamıştı. Akaryakıta bu gece gelecek zam netleşti. Araç sahiplerinin canını sıkacak zam oranının uygulanması ile birlikte bu gece motorinin litresi 39 TL'yi aşacak.

2613958-1200x627-2oa2.jpg

AKARYAKITA ZAM GÖRÜNDÜ!

Bu gece yarısından itibaren geçerli gelecek zam oranı belli oldu. Gelen bilgiler doğrultusunda motorine 1 lira 80 kuruş zam gelmesinin beklendiği ifade edildi. Yaşanan fiyat değişikliğini ardından motorinin litresi bazı şehirlerde 39 liranın üzerine çıkacak.

64d1f1ef4e3fe117486afcef.webp

Özellikle de son dönemlerde peş peşe gelen zamlar vatandaşların cebini etkilemeye devam ederken özellikle de araç sahipleri akaryakıta gelen zamların ardından canını ve cebini sıkmak durumunda kalmıştı. Dolar kuru ve petrol fiyatlarındaki artışın ardından bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litresi 1 lira 80 kuruş artacak.

Zammın pompalara yansımasının ardından motorinin litresi İstanbul'da 38 lira 35 kuruşa, Ankara'da 38 lira 84 kuruşa, İzmir'de ise 39 lira 1 kuruşa yükselecek. Son günlerde zam peş peşe motorine gelirken benzin ve oto gaz grubunda ise şu an için bir zam görünmüyor.

SONRAKİ HABER