Brent petrolün varil fiyatı 77,10 dolar seviyesine geriledi!

Brent petrol fiyatı 2 dolarlık fiyat düşüşü ile 79,81 dolar seviyesinden 77,10 dolar seviyesine geriledi. Brent petrol fiyatı düştü, benzin ve motorine indirim var mı, benzine indirim gelecek mi, indirim beklentisi var mı açıklandı.

Brent petrolün varil fiyatı 77,10 dolar seviyesine geriledi!

Küresel piyasalarda ekonomik dalgalanma etkilerini sürdürmeye devam ederken brent petrol fiyatı yaşanan olumsuzluklar üzerine düştü. Özellikle de ekonomik kriz beklentileri, maymun çiçeği virüsü hastalığı ve yeni salgın beklentileri piyasada baskı oluşmasına neden olurken İran - İsrail savaşı beklentisi de piyası baskılıyor.

BRENT PETROL FİYATI NE KADAR, 20 AĞUSTOS 2024 BUGÜN KAÇ DOLAR OLDU?

Dün 79,81 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 77,66 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.18 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,72 azalarak 77,10 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili 73,06 dolardan alıcı buldu.

PETROL FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ, DÜŞÜYOR?

Petrol fiyatlarındaki düşüşte, küresel petrol rezervlerinin çoğunluğunun bulunduğu Orta Doğu'da süren çatışmaların ateşkesle sonlanabileceği ihtimaline bir adım daha yaklaşıldığı haberleri etkili oluyor. Orta Doğu'da ateşkes ihtimali, piyasalardaki arz endişelerini hafifleterek fiyatların aşağı yönlü hareketini destekliyor.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM BEKLENTİSİ VAR MI, MOTORİN VE BENZİNE İNDİRİM GELECEK Mİ?

Brent petrol fiyatında yaşanan düşüşün ardından gözler iç piyasada benzin ve motorin fiyatlarına çevrildi. Petrol fiyatında yaşanan düşüşe rağmen ne yazık ki dolar kurunda yükseliş devam ederken akaryakıt sektörü temsicileri tarafından şu ana kadar yapılan bir indirim açıklanması bulunmuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER