Brent petrolün varil fiyatı 74,01 dolara yükseldi

Ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarını direkt olarak etkileyen brent petrolde fiyatlar dikkat çekici bir seviyeye doğru ilerliyor. Aktarılan son habere göre brent petrolün varil fiyatı 74,01 dolara çıktı.

Brent petrolün varil fiyatı 74,01 dolara yükseldi

Dün kapanışını 73,21 dolar seviyesinden kapatan brent petrol bu sabah yüzde 1,1 oranında artış gösterdi. 74,01 dolara çıkan brent petrolün gün için nasıl bir grafik çizeceği belirsiz.

Piyasalardan aktarılan son habere göre aynı dakikalarda Batı Texas türü olan WTI ham petrolün varil fiyatı da 71,25 dolara çıktı.

AKSAMAYA NEDEN OLABİLECEĞİ ENDİŞESİ

Petrol fiyatlarının yükselmesinde ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönem atacağı adımların büyüklüğüne ilişkin belirsizlikler ve Orta Doğu'da devam eden gerginliklerin küresel arzda aksamaya neden olacağı endişeleri etkili oldu.

YIL SONUNA KADAR YARIM PUAN DAHA DÜŞEBİLİR

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, bankanın geçen hafta aldığı faiz indirim kararını neden desteklediğine ilişkin kaleme aldığı makalede, yıl sonuna kadar faiz oranlarının yarım puan daha düşürülmesinden yana olduğunu belirtti.

PETROL TALEBİ ARTABİLİR

Fed'in yıl sonuna kadar 75 baz puanlık indirim yapacağı beklentisi güçlü kalmaya devam ederken, kasımda 25, aralıkta 50 baz puan faiz indirimi yapılacağı öngörülüyor. Söz konusu beklentilerin ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesine yol açarak petrol talebini artıracağı düşünülüyor.

BENZİNE ZAM GELDİ

Öte yanan Orta Doğu’daki gerginlik ve saldırı halinin brent petrol fiyatlarının biraz daha artış göstermesine neden olabileceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda da brent petrolün artış göstermesi ülkemizde yeni etkisini gösterdi. Benzin fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1,20 TL zam geldi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER