Brent petrol varil fiyatı düştü!

Brent petrol fiyatları sabah saatlerinden bu yana hızla araştırılıyor. Piyasalardan aktarılan son habere göre dün 74,66 dolara kadar çıkan brent petrol kapanışı 73,02 dolardan yapmıştı. Sabah saatlerinde brent petrol fiyatlarının hızla düştüğü öğrenildi.

Brent petrol varil fiyatı düştü!

Ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarını direkt olarak etkileyen pek çok etmen bulunuyor. Bu etmenlerin başında gelen brent petrolün dün akşam saatlerinden bu sabah saatlerine kadar geçen sürede hızla düştüğü öğrenildi.

Sabah saatlerinde aktarılan son habere göre brent petrolün varil fiyatı 70,55 dolara kadar düştü. Bu durumun akaryakıt fiyatlarına nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

YÜZDE 3,4 ORANINDA AZALDI

Dün 74,66 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 73,02 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.16 itibarıyla kapanışa göre yüzde 3,4 azalarak 70,55 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili 67,23 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, Libya'daki arz kesintilerine ilişkin endişelerin azalması ve Çin'in son ekonomik teşvik planlarına rağmen talep kaygılarının devam etmesiyle düştü.

KARAR ALDIĞINI BİLDİRMİŞTİ

Libya'nın doğusundaki Temsilciler Meclisi tarafından atanan hükümet, Merkez Bankasının yönetimi konusunda yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle geçen ay tüm petrol sahaları, limanlar ve kurumlarda "mücbir sebep" ilan ettiğini, üretimin ve ihracatın durdurulması kararı aldığını bildirmişti.

BRENT PETROL NEDEN DÜŞÜYOR?

Brent petrol fiyatlarının neden düştüğü de bu kapsamda merak ediliyor. Libya bölgesinde istikrarın sağlanması petrol üretiminin normal seviyelere dönebileceği ihtimalini artırıyor. Yaşanan bu olumlu gelişme de direkt olarak brent petrol fiyatlarına yansıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER