Brent petrol fiyatı 75 doların üstünde

Brent petrol fiyatları savaş geriliminin tırmanması ile 75 doların üzerine çıktı. Aktarılan son habere göre brent petrol fiyatı anlık olarak 75,24 dolardan işlem görüyor.

Brent petrol fiyatı 75 doların üstünde

Ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarını da anlık olarak etkilemeye devam eden brent petrol fiyatı günü 75,28 dolar seviyesinde kapamıştı. Bugün ise 75,24 dolardan açan brent petrol fiyatı 75 doların üzerinde seyrediyor.

Öte İsrail Başbakanının evine yapılan saldırıyı Lübnan’ın üstlenmesi sonrasında piyasalar iyice alevlendi. Brent petrol de bu kapsamda düne göre artış gösterdi.

ORTA DOĞU’DAKİ GERİLİM PİYASALARI HIZLANDIRDI

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 75,24 dolardan işlem görüyor. Dün, Lübnan Hizbullahı'nın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya kentindeki evine 19 Ekim'de insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıyı üstlenmesinin ardından 75,97 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı günü 75,28 dolar seviyesinde tamamladı.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 10.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,05 azalarak 75,24 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 71,17 dolardan alıcı buldu.

Ülkemizdeki akaryakıt fiyatları da son olarak gelen indirimle birlikte bir nebze de olsa geriledi. Brent petrolün 75 doların üzerinde seyretmesinin akaryakıt fiyatlarına nasıl bir etkisinin olacağı ise merak konusu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER