Brent petrol düşmeye devam ediyor

Uluslararası piyasalarda en sık takip edilen emtialar arasında yerini alan brent petrol fiyatları ile şaşırtmaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre brent petrol fiyatı düşmeye devam ediyor.

Brent petrol düşmeye devam ediyor

Brent petrol dün günü 74,64 dolardan kapatmıştı. Bu sabah düne göre yüzde 0,4 azalışla günü açan brent petrol 73,90 dolardan işlem görüyor.

Brent petrol fiyatları ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarını anlık olarak etkiliyor. Özellikle geçtiğimiz haftalarda yükseliş gösteren brent petrol ülkemizde hem motorin hem de benzine zam olarak yansımıştı. Şu anda yaşanan bu düşüşün indirim olarak yansıyıp yansımayacağı merak konusu.

Dün 74,64 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı günü 74,21 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.42 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,4 azalarak 73,90 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili 69,83 dolardan alıcı buldu.

BEKLENEN HIZDA BÜYÜME GÖSTERMEYECEK

Dünyanın en çok petrol ithal eden ülkesi Çin'de ekonominin beklenen hızda büyüme göstermeyeceği endişesi fiyatları aşağı yönlü baskılarken, dünyanın en çok ham petrol tüketen ülkesi ABD'de talebin arttığına işaret eden veriler ve Orta Doğu'da devam eden çatışmalar petrol fiyatlarının düşüşünü kısıtlıyor.

Çin'de ekonomiyi canlandırmaya yönelik bu ay açıklanan teşviklerin yetersiz kaldığı endişesi petrol fiyatlarının düşüşünde etkili oluyor.

BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYOR

Ülkede bugün açıklanan emlak sektörüne ilişkin teşvik paketine göre, hükümet gayrimenkul sektöründeki düşüşü durdurmak amacıyla şartları sağlayan şirketler için olan kredi kotasını 4 trilyona yükseltti.

Analistler, dünyanın ikinci büyük petrol tüketicisi Çin'de süregelen emlak sektöründeki sorunlar için açıklanan teşvik paketinin olumlu etkisi olacağını ancak söz konusu teşvikin sektör beklentilerini karşılamadığını belirtti.

17 EKİM AKARYAKIT FİYATLARI

17 Ekim güncel akaryakıt fiyatları da belli oldu. Buna göre Ankara’da benzinin litre fiyatı 44,11 TL, motorinin litre fiyatı 44,08 TL ve LPG’nin litre fiyatı 25,15 TL’den satılıyor. Fiyatlar bölgelere göre farklılık gösterebilir.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER