Brent petrol 75 doların altına düştü

Akaryakıt fiyatlarında belirleyici bir yeri olan brent petrol son dönemlerde Orta Doğu’daki savaş gerginliği sebebi ile dalgalanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 75 doların üzerine çıkan brent petrol bu sabah saatlerinde 75 doların altına düştü.

Brent petrol 75 doların altına düştü

Aktarılan son habere göre dün 76,11 dolardan işlem gören brent petrol bu saba saatlerinde 74,33 dolardan işlem görüyor. Dün kapanışını 74,27 dolardan yapan brent petrolün dalgalı hali akaryakıt fiyatlarına da yansıyor.

Brent petrolün dalgalı olmasında en temel sebep son aylarda İsrail ve İran arasındaki savaş gerginliği olarak gösteriliyor. Özellikle İsrail’in İran’a saldırı planının onaylandığının duyurulması brent petrolü tırmandırdı.

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 74,33 dolardan işlem görüyor. Dün 76,11 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı bu seviyede tutunamayarak, günü 74,27 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.43 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,1 artarak 74,33 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 70,39 dolardan alıcı buldu.

Diğer yandan para piyasalardaki fiyatlandırmaya göre önümüzdeki ay faizin 25 baz puanın düşürülmesi bekleniyor. Bu durum da akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olabilir.

Öte yandan uzmanların değerlendirmesine göre brent petrolde teknik olarak 80,009 doların direnç olduğu ve 71,07 doların ise teknik destek olabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER