BOTAŞ'tan açıklama! Doğalgaz fiyat tarifesi Ekim 2024 belli oldu!

BOTAŞ bir açıklama yaparak Ekim ayında uygulanacak olan doğalgaz tarifelerini açıkladı. Doğalgaz fiyatlarında Ekim ayında zam uygulanacak mı?

BOTAŞ'tan açıklama! Doğalgaz fiyat tarifesi Ekim 2024 belli oldu!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) merakla beklenen açıklamayı yaptı. Türkiye’de Ekim ayında doğalgaz için uygulanacak olan fiyat tarifeleri belirlenerek açıklandı. BOTAŞ tarafından yapılan bu açıklamaya göre Ekim ayında doğalgaz fiyatlarında herhangi bir artış olmayacak. Doğalgaz tüketicilerinin aynı fiyat tarifesinden Ekim ayındaki kullanımları faturalandırılacak.

KONUTLARDA EYLÜL AYI TARİFESİ EKİM AYINDA DA GEÇERLİ OLACAK

Konut tüketicileri için uygulanacak olan tarifenin ayrıntıları belli oldu. Bu tarifeye göre konutlarda kullanılan doğalgazın 1000 metreküpü 5.631 TL’den fiyatlanacak. En ucuz doğalgaz Türkiye’de konut aboneleri tarafından kullanılıyor.

EKMEK ÜRETİCİLERİNE ÖZEL DOĞALGAZ TARİFESİ

BOTAŞ açıklamasına göre ekmek üreticilerine de farklı bir tarife uygulanacak. Kamu yararı adına yapılan bu belirlemeye göre doğalgazın 1000 metreküpünün fiyatı 8.549 TL olacak. Bu şekilde ekmek üreten işletmelere destek olunup ekmek zamlarının körüklenmesinin önüne geçilmek isteniyor.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12.000 TL olarak uygulanmaya devam edilecek.

AVRUPA'DA EN UZUN İKİNCİ DOĞALGAZ TÜRKİYE'DE

BOTAŞ doğalgaz fiyat tarifesini aylık olarak belirleyip her ayın başında ilan ediyor. Ekim ayının tarifesi de böylece açıklanmış oldu. Ayrıca kurum tarafından yapılan açıklamaya göre Avrupa’da konutlarda en düşük fiyatlı doğalgaz Ukrayna’dan sonra Türkiye’de kullanılıyor. Bu kıyaslama Household Energy Price Index (HEPI) verileri ile yapılıyor.

SONRAKİ HABER