Botaş konutlarda doğalgaza yüzde 38 zam yapıldığını açıkladı!

Yılın ilk dönemlerinden beri bir çok başlıkta gelen zamlarla sarsılan vatandaşlara hoşlanmayacakları bir zam haberi daha geldi. BOTAŞ resmi sitesinden yarından itibaren geçerli olacak yeni oranları açıkladı.

Doğalgaza yüzde 38 zam geldi!

Günlük hayattan en vazgeçilmek unsurlar arasında su, elektrik ve doğalgaz gibi bir ihtiyaçlar yer alıyor. Hayatını bu temel ihtiyaçlar olmadan sürdürmekte zorlanan vatandaşlar maddi olarak bu ihtiyaçlarını karşılamadığında sıkıntılar yaşıyor.

Özellikle son dönemde gelen zamlardan dolayı yaşadıkları sıkıntıları ifade eden vatandaşlar yaşadıkları sorunları gündeme getirmeyi sürdürmüştü. Fiyatlarda azalma bekleyen vatandaşlara doğalgaza zam geleceği haberi şok etkisi yaptı.

Botaş konutlarda doğalgaza yüzde 38 zam yapıldığını açıkladı!

YARINDAN İTİBAREN YENİ FİYATLANDIRMA OLACAK

Konu ile ilgili BOTAŞ resmi internet sitesi üzerinden yeni alınan kararı duyurdu. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"01 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Yıllık doğal gaz tüketimi 300.000 Sm3 ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatında %33.1,
Konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %38.0 oranında artış yapılmıştır"

Vatandaşlar yarından itibaren evlerinde doğalgaz ihtiyaçlarını daha pahalı bir şekilde karşılamak zorunda kalacak. Su ve elektrik faturalarının yüksek gelmesinden şikayet eden vatandaşların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER