BOTAŞ açıkladı: Doğalgaza Eylül ayında zam yok

BOTAŞ beklenen Eylül ayı doğalgaz fiyat tarifesi kararını açıkladı. Açıklanan karara göre doğalgaza hem konut hem de işyerlerinde zam yapılmayacağı duyuruldu.

BOTAŞ açıkladı: Doğalgaza Eylül ayında zam yok

BOTAŞ resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan kararla Eylül ayı fiyat tarifesi belli oldu. Aylık olarak açıklanan tarifeye göre BOTAŞ Eyül ayında doğalgaza zam yapmadı ve hem konut hem de ticarethanelerde doğalgaz m3 fiyatını sabit tuttu.

DOĞALGAZ'A ZAM GELDİ Mİ, 100 M3 DOĞALGAZ FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğal gazda eylül ayından geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı. Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine eylülde uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 5 bin 631 lira olarak açıklandı.

Ekmek üreticileri için belirlenen tarife 1000 metreküp doğal gaz için 8 bin 549 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu. Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor.

Eylül ayında açıklanan fiyat tarifesine göre 100 m3 doğalgaz fiyatı konut tüketicisi olan vatandaşlar için 563,10 TL oldu. Elektrik üretim amaçlı olarak kullanılan doğalgazda 1000 m3 fiyatı ise 12 bin TL olarak uygulanmaya devam edecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER