Borsada yatırımı olanların merak ettiği soru yanıt buldu! Borsada yükseliş bekleyenler için sinyal verildi

Ülkemizde çeşitli yatırım araçları bulunuyor. Ellerindeki nakit paranın değer kaybının önüne geçmek isteyenler borsaya yatırmayı tercih ederken bir süredir yükseliş grafiği ile seviniyor. Bu durumun ne kadar süreceği merak edilirken yanıt geldi.

Borsada yatırımı olanların merak ettiği soru yanıt buldu! Borsada yükseliş bekleyenler için sinyal verildi

Borsada yatırımı olanların merak ettiği soru yanıt buldu! Borsada yükseliş bekleyenler için sinyal verildi - Türkiye'de döviz, altın ve borsa piyasalarında yükselişler devam ediyor. Yatırımı olanlar yükselişle sevinirken borcu ya da düğünü olanlar da yükseliş grafiğinin ne zaman sona ereceğini araştırıyor. Son dönemde borsadaki yükseliş gündem olurken altın ve dolar fiyatlarında yaşanan dalgalı seyir de yakından takip ediliyor. Borsa tarafında yükseliş trendinin ne kadar devam edeceği ve ne zaman sona ereceği merak edilirken uzmanlar da önemli değerlendirmelerde bulundu.

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, son dönemde yaşanan yükselişleri değerlendirerek bir açıklamada bulundu.

borsada-yatirimi-olanlarin-merak-ettigi-soru-yanit-buldu-borsada-yukselis-bekleyenler-icin-sinyal-verildi.jpg

Yavaş, ''Yükseliş trendinin oluşabilmesi için bin 932 dolar seviyesinin geçilmesi gerektiği görüşündeyiz. İçeride gram altın fiyatları ise dolar kurundaki dengelenmenin etkisiyle bin 600 TL üzerinde yer alıyor. Gram altında yeni bir yükseliş trendinin başlaması için bin 652 TL direncinin geçilmesi gerektiği kanısındayız.'' ifadelerine yer verdi.

BORSADAKİ YÜKSELİŞ TRENDİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Ata Yatırım Stratejisti Batuhan Özşahin tarafından yapılan açıklamada altın fiyatları için kısa vadede olumsuz bir resim çizeceği aktarıldı. Çeşitli beklentilere değinen Özşahin, 12 Temmuz tarihine dikkati çekerek açıklanacak ABD tüketici enflasyonunun hem manşet hem de çekirdek göstergede aylık yüzde 0,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini kaydetti. 20 Temmuz tarihindeki Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısına kadar pozitif bir seyrin devam edeceğini düşündüklerini belirten Özşahin, 21 Temmuz ile birlikte ikinci çeyrek bilanço döneminin başlayacağını açıkladı. Bu çeyrekte havacılık otomotiv ve çimento sektörlerinin karlılık açısından öne çıkacağını düşündüklerini belirten Özşahin, yükselişin devam edeceğine işaret etti.

SONRAKİ HABER