Borsada sert hareketlilik! Uzmanlar açıkladı 2024 yılında borsada beklenmedik gelişmeler yaşanacak

2024 yılına girilmesine sayılı günler kala borsada yaşanan sert hareketlilik de yatırımcının gündeminde yer aldı. Borsada yaşanan hareketlilik nedeniyle vatandaşların merak ettikleri artarken uzmanlar da 2024 yılında borsada taşların yerinden oynayacağını açıklayarak yatırımcılar için tahminlerini paylaştı.

Borsada sert hareketlilik! Ankaralı yatırımcılar buraya 2024 yılında borsada beklenmedik olacak

Ülkemizde bulunan borsa yatırımcıları gelişmeleri yakından takip ediyor. Borsanın yeni yıldaki seyri merak konusu olurken son günlerde yaşanan sert hareketlilik de merakları artırdı. 2023 yılının en çok rağbet gören yatırım araçlarının başında yer alan borsa, yeni yıla sayılı gün kala gösterdiği hareketlilik ile dikkat çekerken son günlerde büyük kayıplar yaşanmıştı.

Yatırımcı ve yatırımcı adayları borsanın seyri hakkında araştırmalarına devam ederken aralık ayı itibarıyla 8 bin puan seviyesinden düşmeye başlayan BIST 100 endeksi 22 Aralık Cuma gününde yüzde 2.67 oranında düşüş gösterdi. Borsadaki sert dalgalanmanın sebebi merak edilirken uzmanlardan 2024 yılı değerlendirmesi geldi.

BORSA YATIRIMCISININ DİKKATİNE!

Borsanın geleceği için büyüme hedeflerinin aşağı çekilmesi gerektiğinden bahseden uzmanlar, yüksek enflasyon ve sıkı para politikası gibi etmenlerin şirketler bazında farklı tablolara neden olabileceğinden bahsetti. Kısa vade kredili işlem yapanlar için riskin büyük olduğundan bahseden uzmanlar borsadaki 2024 yılı beklentilerine de değindi.

Borsada sert hareketlilik! Uzmanlar açıkladı 2024 yılında borsada beklenmedik gelişmeler yaşanacak

Borsada büyüme beklentisinden bahseden uzmanlar ise altının cazibesini artırdığını vurguladı. İlerleyen dönemde küçük borsa yatırımcısının altına yönelebileceğinden bahsedildi.

NOT: Bu yazı Haberankara.com tarafından verilen bir yatırım tavsiyesi değildir. Yalnızca uzman görüş ve değerlendirmelerine yer verilmiştir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER