Borsa resmen rekora koştu! Yatırımcıların dikkatine en yüksek seviyeye çıktı!

Borsa kurunda hareketli dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Bunun ile birlikte borsa rekor seviyeye ulaştı. Okunu yukarı yöne çeviren borsa yatırımcısının da yüzünü güldürmeyi başardı.

Borsa resmen rekora koştu! Yatırımcıların dikkatine en yüksek seviyeye çıktı!

Borsa kurunda hareketli dakikalar yaşanmaya devam ediyor. Bunun ile birlikte Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 7.296,57 puana kadar ilerledi. Tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan borsa kuru yine rekor üstüne rekor kırdı.

Ayrıca saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 21,21 puan ve yüzde 0,30 değer kazancı ile 7.238 puan olan BIST 100 endeksinin toplam işlem hacmi 91,3 milyar lira düzeyine kadar çıktı. Bunun ile birlikte yüzde 0,24 ile bankacılı endeksi ve yüzde 0,65 holding endeksi değer kaybına uğradı.

Borsada son zamanların en hareketli dakikaları yaşanmaya devam ederken en çok kazandıran yüzde 6,61 ile sigorta oldu. Bunun dışında ise finansal kiralama faktoring yüzde 3,17 ile en çok gerileyen endekslerden biri oldu.

Borsa kuru hakkında açıklamalarda bulunan analistler ise kurun hareketli dakikalar yaşayacağını ifade etti. Borsa kurunun artış yaşamaya devam edeceğini de söyledi.

SONRAKİ HABER