Borsa rekora koşuyor! Tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Borsada hareketli dakikalar yaşanıyor. Dolar ve altın kurundan sonra borsa da okunu yukarı yöne çevirdi.

Borsa rekora koşuyor! Tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Son zamanlarda dolar ve altın kurunda hareketli dakikalar yaşanıyor. Bunun ile birlikte Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında okunu yukarı yöne çevirdi.

Borsa böylece 6.581,39 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmış oldu.

En İyi Borsa Uygulamaları - 2022 - Tamindir

BORSA ZİRVEYİ GÖRDÜ

Dolar ve altın kurundan sonra borsada da hareketli dakikalar yaşanıyor. BIST 100 endeksi, 6.581,39 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Günün yarısında önceki kapanışa göre 141,88 puan ve yüzde 2,20 değer kazanana borsa kuru 6.579,61 seviyesine kadar ilerledi. Bunun ile birlikte toplam işlem hacmi 62,2 milyar lira düzeyine kadar çıkmış oldu.

Yüzde 1,67 ile bankacılık endeksi değer kazandı. Bunun dışında holding endeksi yüzde 1,77 seviyesine kadar çıktı. Ayrıca inşaat sektörü ise yüzde 5,08 ile en çok kazandıran sektörün başında yer aldı.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TOPLANTISI 2023: Temmuz ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Beklentiler ne yönde? TCMB PPK toplantı tarihi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

GÖZLER FAİZ KARARINA ÇEVRİLDİ

Dolar başta olmak üzere altın ve borsa kurunda da hareketli dakikalar yaşanırken gözler şimdiden perşembe günü açıklanacak olan faiz kararına çevrildi.

Faiz kararından sonra ise dolar, altın ve borsa kurunun hangi seviyede ilerleyeceği de merak ediliyor.

SONRAKİ HABER