Borcu olanların dikkatine yüzde 90 indirim uygulanacak! Son tarih 31 Temmuz!

Borç yapılanmasına yönelik yeni bir düzenleme gündeme geldi. Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası borçları yapılandırmaya gidiyor. Detaylar belli oldu.

Borcu olanların dikkatine yüzde 90 indirim uygulanacak! Son tarih 31 Temmuz!

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlara yönelik yapılandırma gündeme geldi. Bunun ile birlikte 31 Temmuz'a kadar kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçları olanlar peşin ödeme yapması durumunda hesaplanan tutardan yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim uygulanacak.

borc1.jpg

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçları olanların yüzünü güldürecek yapılandırma çalışmasının detayları belli oldu. Peki ama bu borç yapılandırmasından kimler ne şekilde yararlanabilecek?

Öncelikle ilk ve ikinci taksit tutarlarını 31 Temmuz'a kadar ödeyecek olan kişiler yaralanma hakkına sahip oluyor. Bunun ile birlikte 3 Temmuz tarihinde Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamındaki yapılandırma düzenlemesinden yararlanılması için başvuru süresi son bulmuştu. Şimdi ise yapılandırmanın peşin ödeme tarihi ise 31 Temmuz'a çevrildi. Bu tarihe kadar peşin ödeme yapanlar indirimden yararlanabilecek.

SONRAKİ HABER